vremenska prognoza

Još koji dan natprosječno toplo, od 8. siječnja hladnije

hladnoce
02.01.2024.
u 16:38

Do 7. siječnja vrijednosti temperature zraka bit će iznad prosječnih za ovo razdoblje, u Hercegovini od 5 do 10 °C

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu za razdoblje od dva tjedna, do 15. siječnja 2024. Kako su istaknuli, tijekom prvih 15 dana ove godine očekuje se nestabilno vrijeme s povremenim i slabim oborinama. Uz natprosječnu toplinu sve do 7. siječnja dominirat će kiša u većini područja. Doći će do prodora hladnije zračne mase koja će uvjetovati i značajniju promjenu temperaturnog režima, zbog čega se i vrijednosti temperatura zraka očekuju u granicama uobičajenih za ovo doba godine. Kiša će prelaziti u slabu susnježicu i snijeg od 8. siječnja i zadržat će se do kraja prognoznog razdoblja. Do 7. siječnja vrijednosti temperature zraka bit će iznad prosječnih za ovo razdoblje, jutra prohladna s temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama i visoravnima jugozapadne, središnje i istočne Bosne te od 4 do 9 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 5 do 10 °C. Danju u Bosni većinom do 14 °C, u Hercegovini do 17 °C. Nešto niže vrijednosti temperature zraka u granicama prosječnih očekuju se od 8. siječnja do kraja prognoznog razdoblja. Minimalne temperature zraka u Bosni od -5 do 0, u Hercegovini od 1 do 6, maksimalne u Bosni do 5, u Hercegovini do 9 °C.

Prema kratkoročnoj prognozi, u srijedu će u BiH biti pretežito oblačno i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Tijekom dana doći će do postupnog prestanka oborina. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a najviša dnevna od 8 do 14 °C.

U četvrtak će biti umjereno ili pretežito oblačno, ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 °C.

U petak umjereno do pretežito oblačno vrijeme, poslijepodne i krajem dana s kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 °C. U subotu će biti umjereno do pretežito oblačno i dalje vjetrovito s kišom. Više oborina očekuje se na jugu. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 °C. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije