sastanak

Jerinić s Aitkenom razgovarao o vojnoj vježbi 'Bold Chinthe 16'

Jerinić s Aitkenom razgovarao o vojnoj vježbi 'Bold Chinthe 16'
08.03.2016.
u 13:53
Pogledaj originalni članak

Zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić razgovarao je danas s komandantom 77. brigade Oružanih snaga Velike Britanije brigadnim generalom Alaistarom Aitkenom, u povodu održavanja vježbe pripadnika te brigade pod nazivom „Bold Chinthe 16“ na kojoj sudjeluju i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH generalmajor Mirko Tepšić, te obrambeni ataše UK u BiH Paul Marshall, sa suradnicima.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo održavanjem vježbe „Bold Chinthe 16“ u kojoj pripadnici 77. brigade Oružanih snaga UK, u koordinaciji s institucijama u Bosni i Hercegovini, u skladu sa scenarijem vježbe, analiziraju operativne procedure i efikasnost u slučajevima prirodnih i drugih nesreća i katastrofa, s ciljem identificiranja procedura koje se mogu unaprijediti. 

Jerinić se zahvalio generalu Aitkenu na pomoći koju Oružane snage UK pružaju Ministarstvu obrane i Oružanim snaga BiH, te istakao kako će naučena iskustva iz te vježbe koristiti Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH u ispunjavanju misije pomoći civilnim strukturama i lokalnoj zajednici.

Također, Jerinić je s Aitkenom razgovarao i o trenutnim aktuelnostima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH, pri čemu je posebno istakao proces knjiženja perspektivne vojne imovine kao uslov za prijem BiH u Akcioni plan za članstvo (MAP), rješavanje viškova naoružanja, pomoć civilnim strukturama, operacije podrške miru, te sigurnost skladišta municije na lokacijama OSBiH.

General Aitken je zahvalio na prijemu, istakao značaj suradnje Oružanih snaga UK i OSBiH, posebno u aktivnostima sa Centrom za operacije podrške miru (PSOTC), te ponudio pomoć OSBiH i u idućem periodu.

Također, na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koju MO i OSBiH i Veleposlanstvo Velike Britanije ostvaruju u oblasti obrane, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.