Jedna od najboljih pita koju će te probati

Jednostavno najbolja: Bakina prhka pita od sira

Jednostavno najbolja: Bakina prhka pita od sira
08.05.2022.
u 11:23
Pogledaj originalni članak

Ovo je možda jedna od najboljih pita koju će te probati! Isprobajte jednostavan recept za prhku pitu od sira i marmelade!

 

Recept nam donosi Slatki svijet

Sastojci

Prhko tijesto

5 žumanjaka
300 g glatkog brašna
150 g maslaca ili margarina
100 g šećera
naribana korica ½ limuna

Nadjev od sira

5 bjelanjaka
500 g svježeg, kravljeg sira
200 g šećera
1 vanilijin šećer
naribana korica ½ limuna
malo pekmeza od šljiva 

Priprema

Sve sastojke stavite u veću zdjelu pa rukama ili spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte 1-2 žlice hladne vode. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.

Obje polovice tijesta razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje (cca 25×30 cm).

Bjelanjke uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera izmiksajte u čvrsti snijeg. Zatim dodajte dobro ocijeđen svježi sir i limunovu koricu pa sve još kratko izmiksajte. 

Jednu polovicu tijesta položite u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje i premažite tankim slojem pekmeza. Nanesite nadjev i prekrijte ga drugom polovicom tijesta. Kolač pecite 20 minuta na temperaturi od 180 °C. Prije pečenja kolač lagano izbodite vilicom kako se tijekom pečenja kora ne bi napuhnula.

Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.