BRZO GOTOVI ZALOGAJI

Jednostavni viralni TikTok recept: Isprobajte hrskavu 'twisted' slaninu iz pećnice

Foto: TikTok
Jednostavni viralni TikTok recept: Isprobajte hrskavu 'twisted' slaninu iz pećnice
03.05.2021.
u 08:46
Slanina je super jer može biti glavni izvor proteina u obroku, a izvrsna je i za sve koji slijede 'keto' jer ima dobar omjer proteina i masti, kaže blogerica
Pogledaj originalni članak

Uzadnje se vrijeme čini kao da postoje TikTok viralni recepti čiju kvalitetu garantiraju desetci tisuća ili čak milijuni pratitelja. Jedan od takvih je i jednostavni recept za 'twisted bacon' ili 'rolanu slaninu' iz pećnice koji je na svom profilu @houseofketo prva objavila blogerica za hranu Abby Durlewanger, a koji od su od tad isprobali milijuni korisnika društvenih mreža - a sve što trebate je paket tanko narezane slanine.

- Samo uzmete krišku slanine i 'zavrtite' je, da bude čvrsto ili labavije stegnuta, kako želite - kaže Durlewanger i napominje da će jače stegnuti komadi biti hrskaviji.

Durlewanger je inače u zadnjih pet godina uz keto prehranu izgubila nevjerojatnih 58 kilograma, a slanina je, kaže, njeno jedno od 'tajno oružje'.

- Slanina je super jer može biti glavni izvor proteina u obroku, a izvrsna je i za sve koji slijede 'keto' jer ima dobar omjer proteina i masti - kaže blogerica za Today, a doma ju, dodaje, najčešće radi za međuobrok ili za večeru, uz salatu.

Postupak:

1. Dok rolate slaninu, zagrijte pećnicu na 190 C stupnjeva, a lim za pečenje obložite aluminijskom folijom.

2. Kad se pećnica zagrije, na lim za pečenje poredajte fete slanine i pecite od 30 do 35 minuta, dok ne postanu hrskave.

3. Izvadite iz peći i ostavite da se ohladi.

Blogerica kaže da će slanina biti 'super' hrskava, a 'višak' masti se otopiti i padati po foliji, pa nema potrebe da se komadi prethodno vade na papir.

Video možete pogledati OVDJE

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.