Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA)

Izetbegović: Sedam ili osam zastupnika SDA glasat će sutra o zakonima o trošarinama

Izetbegović: Sedam ili osam zastupnika SDA glasat će sutra o zakonima o trošarinama
19.04.2017.
u 16:29
Pogledaj originalni članak

 Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da će sedam ili osam članova zastupničkog kluba te stranke glasati na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o setu zakona o trošarinama i osiguranju depozita, čije je donošenje uvjet za iduću tranšu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

- Mislim kako ćemo imati sedam ili osam zastupnika (od ukupno deset) koji će glasati za izmjene Zakona o trošarinama. Tu su i zaključci koji će olakšati primjenu trošarina posebno za poljoprivrednike. Nadam da će i oni biti usvojeni tako da će se BiH naći u situaciji da povuče gotovo milijardu maraka kredita kojima će biti omogućeno da se nastavi izgradnja 79 kilometara autoputa i što je možda čak i važnije, na stotinu mjesta u BiH obilaznice, treće trake, tuneli, koji će olakšati kretanja na magistralnim i brzim cestama - kazao je Izetbegović novinarima nakon popodnevnih konsultacija sa članovima zastupničkog kluba SDA. 

Nije želio govoriti o imenima zastupnika SDA koji hoće, odnosno neće sutra glasati o setu zakonskih akata u kojem su izmjene i dopune Zakona o trošarinama, Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, Zakona o naplati i raspodjeli prihoda te predloženi zakon o osiguranju depozita.

Kolokvijalno nazvani trošarinski zakoni iz ovog seta uvjet su i za kredit za izgradnju autoputa te održavanje putne infrastrukture.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.