MLJAAC!

Isprobajte odličan recept za božićne kekse of cimeta: Brzo su gotovi i mogu dugo stajati

Isprobajte odličan recept za božićne kekse of cimeta: Brzo su gotovi i mogu dugo stajati
14.12.2021.
u 07:49
Priprema je vrlo jednostavna, a kekse možete čuvati i do dva mjeseca u hermetički zatovrenoj posudi.
Pogledaj originalni članak

Božićno vrijeme prepuno je ukusnih kolača i slastica, ali i pravo vrijeme za isprobavanje novih recepata.

Jedan recept za neodoljive božićne kekse s cimetom oduševio je društvene mreže, kako prenosi Metro.

Sastojci:

360 g šećera u prahu

85 g bjelanjaka

20 g soka od limuna

300 g mljevenih badema

115 g luminove i narančine kore

12 g mljevenog cimeta

¼ žličice mljevenih klinčića

Priprema

Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se tijesto prelije tankim slojem kasnije. Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta.

Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine. Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Neka bude što glatkiji. Ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju.  

Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta. 

Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva. Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja.

Uživajte!

Video pripreme možete pogledati OVDJE

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.