Travničanin Josip na EuroJackpotu dobio gotovo 600.000 eura

“Igre na sreću igram cijeli život, dobitak me nije previše uzbudio”

13.08.2018.
u 13:26
Pogledaj originalni članak

Dobitak od gotovo 600 tisuća eura izvučen u petak u 32. kolu EuroJackpota otišao je u ruke Travničanina Josipa Marjanovića, piše Večernji list BiH. Iako je rodom iz Travnika u BiH, Marjanović već godinama živi u Vodicama u Republici Hrvatskoj, gdje je i odigrao sretnu kombinaciju brojeva, koja mu je donijela ovaj pozamašan iznos.

Glavna vijest u Vodicama

U subotu glavna vijest koja se komentirala u kafićima, trgovinama, na tržnici, na prepunim plažama bila je ona kako je dobitak 32. kola EuroJackpota izvučenog u petak navečer u iznosu od vrtoglavih 4,295.479,70 kuna uplaćen u Vodicama. Brzo se doznalo da je dobitni listić uplaćen na prodajnom mjestu Tiska u Ulici Ćirila i Metoda 11, u sklopu supermarketa Tommy. Nakon propitkivanja tko li je sretni dobitnik. Je li možda riječ o nekom od turista, kojih trenutačno u Vodicama ljetuje blizu 25 tisuća, ili pak o nekom stalnom stanovniku ovog turističkog mjesta, pitali su se Vodičani. Neizvjesnost nije trajala dugo jer se sretni dobitnik pojavio na uplatnom mjestu. Naime, Vesna Brajković, prodavačica u kiosku Tiska u kojemu je uplaćen dobitni listić, za medije je izjavila kako je Marjanović na uplatno mjesto došao u subotu ujutro čim je otvorila. Odmah iza sedam sati. - Pružio mi je jedan listić i zatražio da provjerim je li dobitni. Nisam ništa slutila, gurnula sam listić u uređaj i na ekranu je pisalo da je listić dobitan, ali da se ne može isplatiti. U trenu sam shvatila kako je dobiven veći iznos, ali nisam znala o kojoj je vrsti dobitka riječ i koliki je iznos. Kad sam mu prenijela da je listić dobitan, ostao je nekako skamenjen, nazvala bih to pozitivnim šokom. Pretpostavljam da je znao koji su brojevi izvučeni i da je osvojio milijunski iznos. Međutim, moj je dojam da je tek tad postao svjestan kako je dobio veliki novac, kada sam mu rekla da je listić dobitan - ispričala je ova prodavačica za Slobodnu Dalmaciju.

Put u Travnik

Inače, Marjanović nije pogodio kompletnu kombinaciju, nego je na EuroJackpotu ostvario takozvani dobitak druge vrste pogodivši na svom listiću svih pet od 50 brojeva iz velikog bubnja i još jedan broj od deset iz manjega bubnja. Josip Marjanović od kraja 1992. godine živi u Vodicama, kamo se sa svojom širom obitelji doselio iz Travnika pogođenoga ratnim vihorom. Iako već godinama ne živi u Bosni i Hercegovini, jako je vezan uz rodno mjesto gdje se i zaputio odmah po saznanju o ovom velikom dobitku. - Evo mene na putu za Bosnu, idem u svoj rodni Travnik, da se malo odmorim - prve su riječi koje je nakon dobitka novinarima uputio Josip.
- A što da vam kažem. Lutriju i raznorazne druge igre na sreću igram cijeli život, otkad znam za sebe. A EuroJackpot uplaćujem otkako je počeo u Hrvatskoj. Ma koliko sam ja tih listića odigrao, a joj, već sam davno trebao dobiti veliki iznos. Evo, ovaj put se napokon potrefilo, a iskreno da vam kažem, ovaj milijunski dobitak i nije me pretjerano uzbudio. Osjećam se sretno i zadovoljno - izustio je u jednom dahu Josip Marjanović. Naglašava kako na EuroJackpotu uvijek igra nekoliko listića. Otkrio je i kako svako kolo na svim listićima odigra potpuno različite brojeve u odnosu na prethodno kolo, a nikad istu kombinaciju. Za razliku od većine dobitnika, koji uglavnom ostanu anonimni, Marjanović je sretnu vijest odmah podijelio sa svojim Vodičanima u njegovu omiljenom kafiću Macarena u sklopu trgovačkog centra Tommy. Nakon kave otišao je u nabavu janjca kako bi velikom feštom zbog dobitka počastio rodbinu i prijatelje. Podsjetimo, u ovom kolu EuroJackpota izvučeni su brojevi 4, 15, 17, 21, 23 - 6, 7.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.