Vlada Federacije

Hrvati opet izigrani: Zbog kršenja dogovora hrvatski ministri nisu bili na sjednici

Foto: Press
Hrvati opet izigrani: Zbog kršenja dogovora hrvatski ministri nisu bili na sjednici
14.05.2015.
u 12:50
Ministar zdravstva, Vjekoslav Mandić, kazao je novinarima da je dnevni red sjednice Vlade Federacije BiH promijenjen, iako je ranije obećano da se to neće dogoditi
Pogledaj originalni članak

Nastavlja se raspad sustava u Vladi Federacije BiH.

Po završetku sjednice Vlade Federacije BiH, premijer Fadil Novalić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o evidentnoj krizi Vlade FBiH.

Novalić je rekao da treba zažmiriti na oba oka pa reći da ova vlada funkcionira dobro, jer je ovo drugi put da ministri HDZ-a napuštaju sjednicu.

"Ovo je druga sjednica kako nema ministara iz HDZ-a, a koji su predstavnici jednog od konstitutivnih naroda", rekao je Novalić.

Govoreći o razlozima zbog kojih su ministri iz HDZ-a napustili sjednicu, Novalić je kazao da je na kolegiju jučer usvojen prijedlog dnevnog reda, ali da je na današnjoj sjednici ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović skinuo s dnevnog reda odluku o Aluminiju.

"To je legitimno pravo Bajrovića jer dnevni red se utvrđuje na sjednici Vlade. Međutim, ministri HDZ-a povukli su sve točke dnevnog reda koje su predložili i napustili sjednicu", rekao je Novalić.

Premijer FBiH nije htio konkretno odgovoriti tko je kriv za krizu u Federalnoj vladi, da li je to DF ili HDZ.

Na novinarsko pitanje na koji način planira omogućiti normalno funkcioniranje organa izvršne vlasti u Federaciji BiH, Novalić je kazao da bi najbolje rješenje bilo da se lideri političkih stranaka Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Željko Komšić dogovore o izlasku iz krize.

Medijima se obratio i ministar trgovine Aleksandar Remetić koji nije htio govoriti o razlozima zbog kojih je Bajrović skinuo s dnevnog reda odluku o Aluminiju.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CO
cope
21:23 14.05.2015.

Sojka Bajrovic je komunista,zajebo si se u psovkama -pocni ponovo!

MI
Milostinja
21:42 14.05.2015.

Šešelj pali zastavu, Draža se vratio na scenu, a BiH Hrvati šute.....

SO
sojka
20:57 14.05.2015.

Ovo me nist necudi jer muslimani kao narod su sa dva lica ..nije dzaba ona stara poslovica uzmi turcina jednog u vrecu i pod noge drugog za stol jedite i pijte i na kraju obadvojica ti isto misle. Bajrovicu .ebem ti dzumu ,kindiju,jaciju,namaz li ti tvoj ...nicija do zore nije sijala pa nece ni vasa muslimanska..