MOSTAR

HNŽ prvi u kojem kreću krediti Razvojne banke

HNŽ prvi u kojem kreću krediti Razvojne banke
16.09.2020.
u 16:34
Pogledaj originalni članak

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a, jučer je u Sarajevu s dr. sc. Semirom Fejzićem, v. d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, potpisao protokol o suradnji u vezi s kreditnom linijom za likvidnost gospodarstvenicima i obrtnicima za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Hercegovačko-neretvanska županija prva je županija u FBiH koja je potpisala ovakav protokol kojim će biti omogućeni pojedinačni krediti u iznosu do 500.000 KM uz rok otplate do 36 mjeseci te poček do 12 mjeseci za što će fiksnu kamatu od 2% godišnje plaćati Vlada, dok će se Razvojna banka odreći naknade za obradu kredita. Herceg je u izjavi za medije istaknuo kako je nakon priprave i izrade tzv. koronazakona, koji je već u primjeni i temeljem kojega su gospodarstvenici dobili financijsku potporu, donesen i niz drugih mjera kojima Vlada potpomaže gospodarski oporavak županije.

- Predvidjeli smo, i u rebalansu proračuna osigurali, subvencije za oko 10.000 plaća. Na tomu tragu, preko triju odluka Vlade, oko 2000 pravnih i fizičkih osoba ostvarilo je pravo na financijsku potporu. Podsjetit ću na to kako smo donijeli i niz drugih mjera kao što su oslobađanje administrativnih i sudskih pristojbi, plaćanja koncesijskih naknada i slično - naglasio je Herceg, dodavši kako će dio sredstava iz protokola biti namijenjen postojećim aranžmanima s Razvojnom bankom, a drugi kroz javni poziv

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.