Rok do kraja lipnja

HNS mora odlučiti o opstanku Hrvata ako s Bošnjacima nema dogovora o Izbornom zakonu

HNS mora odlučiti o opstanku Hrvata ako s Bošnjacima nema dogovora o Izbornom zakonu
23.03.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Nakon što su stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH napustile izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma na kojoj je definitivno Hrvatima poručeno da je vrlo teško očekivati donošenje izmjena Izbornog zakona, ali i ustavne promjene kojima bi se Hrvati doveli u jednakopravan položaj te da se praktično stvorila nova antihrvatska “platforma”, većina zastupnika vratila se u klupe, a jedan od njih, predsjednik kluba HKDU-a Ivan Musa, nije želio sudjelovati u raspravama.

Eliminirati Hrvate

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara (HDZ BiH) poručio je SDA da opetovanim pravljenjem koalicije sa SDP-om jasno poručuju kako se time ta koalicija raspada, a to onda znači potpunu krizu u FBiH. - A, mislim kako to nije dobro ni za jednog stanovnika u BiH jer već imamo krizu na državnoj razini, gdje vidimo da Parlament BiH ne radi, Predsjedništvo BiH ne zasjeda i pitanje je kada će, rekao je Čavara. Po njegovu mišljenju, HNS BiH mora zauzeti jasnija stajališta ako svebošnjačka koalicija, koju čine SDA, SDP, DF..., nastavi nadglasavati Hrvate i slati jasne poruke kako je njihov glavni cilj obespraviti hrvatski narod do kraja, a po Musinu mišljenju, i otvoriti prostor za njihovu potpunu eliminaciju. 
- Rekao bih da je dobro da se taj koncept nametanja razotkrilo i da se Hrvate eliminira iz FBiH. A ta njihova reakcija, rekao bih, rezultat je nervoze nakon usvajanja dokumenata Europskog parlamenta i nekih drugih prijedloga koji bi trebali uskoro ugledati svjetlo dana. Cilj im je vjerojatno preduhitriti ove poteze međunarodne zajednice i prijedloge o kojima se razgovara, rekao je Musa za Večernjak.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.