Državni ministar

Grubeša odgovorio zašto je potrebna hitna reforma pravosuđa

Grubeša odgovorio zašto je potrebna hitna reforma pravosuđa
10.10.2020.
u 12:36
Pogledaj originalni članak

Josip Grubeša, državni ministar pravde, rekao je za "Avaz" da izvješće o napretku za BiH ukazuje na ono što je i prije javno isticao - da je reforma cjelokupnog pravosudnog sustava u BiH, uključujući VSTV, nužna.

- Žurno moramo krenuti u reformu pravosuđa BiH, jer bez toga nismo na putu ka europskim i euroatlantskim integracijama - kaže.

On je podsjetio da je Ministarstvo pravde lani formiralo Radnu skupinu za izradu izmjena Zakona o VSTV-u i da je pripremljen nacrt zakona kojim se uređuju pitanja koja je potrebno hitno riješiti da bi se poboljšao integritet i omogućilo efikasnije i transparentnije funkcioniranje pravosuđa i VSTV-a.

- VSTV ima prevelik značaj da mu ne bismo poklonili pozornost koju zaslužuje. Stoga ćemo još više i intenzivnije raditi na donošenju novih zakonskih rješenja i poboljšanju postojećih - tvrdi Grubeša.

-Ustavni okvir je takav kakav je, da mi u BiH moramo imati kompromis i uključiti puno više razina da bismo došli do konačnog rješenja. Krajnji cilj zakona je da kroz funkcioniranje pravosudnih institucija, osim neovisnosti pravosuđa, osigura pravnu sigurnost i jednakost građana pred zakonom - ističe Grubeša

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.