Satwork u Banjoj Luci razvio aplikaciju Satbus

Grad na Vrbasu uskoro postaje “pametan grad”

Grad na Vrbasu uskoro postaje “pametan grad”
22.12.2020.
u 14:16
Pogledaj originalni članak

U Banjoj Luci je testirana aplikacija “Satbus” koja omogućuje građanima da u realnom vremenu dobiju sve informacije o dolasku autobusa na određene stanice, udaljenosti i broju stanica do mjesta odredišta, kao i o redu vožnje za sve linije gradskog prijevoza.
Direktor sektora za prodaju i marketing kompanije “Satvork” Draženka Palić rekla je novinarima u da će građani u svakom trenutku u realnom vremenu imati sve potrebne informacije koje se tiču javnog gradskog prijevoza. „Satwork kao uspješna lokalna tvrtka želi dati svoj puni doprinos razvoju Banjaluke kao suvremenog grada, a s obzirom da ove godine obilježavamo jubilej 15 godina uspješnog rada i poslovanja odlučili smo da svom gradu i svojim sugrađanima ponudimo nešto za naše prostore, zaista inovativno. Testiranjem aplikacije SatBUS u sklopu modula SaCITY, Grad Banja Luka svrstava se u skupinu suvremenih europskih gradova čiji građani i posjetitelji imaju mogućnost korištenja smart funkcionalnosti u svakodnevnom životu” - izjavila je novinarima Palić. Prema njenim riječima, “Satbus” Banjaluka sistem prilagođen je za korištenje pomoću “android”, “IOS” ili “Huawei” uređaja.


Generalni direktor kompanije “Satvork” Siniša Palić rekao da je ova tvrtka osnovana 2005. godine i bavi se pružanjem usluga koje se temelje na GPS tehnologiji.
On je dodao da kompanija zapošljava više od 30 radnika različitih profila.
Prisutni su u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, gdje trenutno pružaju usluge za više od 700 privrednih subjekata u BiH i regiji, te da sustav ima više od 15.000 praćenih objekata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.