Crveni križ Žepče

Godinu ranije CK realizirao razvojni plan

02.11.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Općinska organizacija Crvenog križa Žepče primila je najveće pohvale za svoj rad od predstavnika najviših tijela Društva, čime je potvrđeno da je u posljednjih nekoliko godina izrasla u jednu od četiri najistaknutije općinske organizacije u Federaciji BiH.

Uređenje novog prostora

Riječi pohvale uputili su Branko Leko, tajnik društva Crvenog križa BiH, Namik Hodžić, glavni tajnik Crvenog križa Federacije BiH, te općinski načelnik Mate Zovko i Nurdžehan Šahinović, ministar za rad i socijalnu politiku u Vladi Zeničko-dobojske županije, koji su nazočili svečanosti koja je upriličena u povodu završetka radova na uređenju novog prostora za rad žepačkog Crvenog križa. Crveni križ općine Žepče danas raspolaže sa 145 četvornih metara moderno opremljenog prostora u koji se ubrajaju uredi predsjednika, tajnika, rukovodstva mladih, moderno opremljen kabinet za prvu pomoć, radni kabinet za treninge ekipa RPPOS-a, prve pomoći, njegovatelja i animatora DDK.

Predsjednik Općinske organizacije Crvenog križa Žepče Marko Sinanović predstavio je najvažnije aktivnosti koje su obilježile godinu koja je na isteku i upoznao s planovima za iduću, 2017., godinu koja će biti posvećena mladim volonterima, brizi o starima i nemoćnima te promociji vrijednosti humanitarnog rada i aktivizma. Po njegovim riječima, razvojni plan Crvenog križa Žepče za razdoblje 2013. - 2017. u potpunosti je realiziran već na kraju 2016. godine.

- Dvije izuzetno važne odluke u razvojnom planu bile su razvoj materijalnih i ljudskih kapaciteta organizacije te uspostavljanje projektnog tima koji vodi profesor Senaid Ajan. Uspješno smo okupili mlade i ambiciozne ljude i napravili svojevrsnu sinergiju mladosti i iskustva, kazao je Sinanović.

Kućni posjeti

Crveni križ općine Žepče danas na evidenciji ima 129 volontera koji čine različite ekipe i timove ove organizacije u okrilju Kluba mladih “Nevena” Crvenog križa općine. Uspješno je realizirano na desetke projekata i mladi volonteri Crvenog križa Žepče postigli su brojne uspjehe, a Tim za realistički prikaz ozljeda, stanja i oboljenja Crvenog križa Žepče slovi za jedan od najboljih u Federaciji BiH.

Ekipe njegovatelja napravile su više od 350 kućnih posjeta. Trenutačno Crveni križ općine Žepče provodi dva projekta.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.