Konačna odluka

Gasprom: Otkazivanje "Južnog toka" konačno

Foto: ''
Gasprom: Otkazivanje "Južnog toka" konačno
09.12.2014.
u 14:34
Pogledaj originalni članak

Odluka o otkazivanju izgradnje plinovoda "Južni tok" je konačna i ne postoji mogućnost revizije tog projekta, ali Srbija je bila i bit će važno tržište za "Gasprom" i neće biti ostavljena bez plina, rečeno je u ruskoj tvrtki.

"Ako Europa ne želi izravnu isporuku plina, 'Gasprom' će osiguravavati plin do određenog mjesta isporuke, do tursko-grčke granice", rečeno je Tanjugu u "Gaspromu".

Kada je riječ o mogućnosti da se od tursko-grčke granice nastave kraci novog plinovoda ka Srbiji i još nekim zemljama, u "Gaspromu" su naveli da će Europa morati izgraditi infrastrukturu potrebnu za povezivanje ovog plina s europskim potrošačima.

U ovoj ruskoj tvrtki navode da obustava "Južnog toka" obilježava početak kraja "Gaspromovog" europskog modela rada, prema kojem je do sada ta tvrtka isporučivala plin krajnjim korisnicima.

U "Gaspromu" su naveli da će uloga Ukrajine kao tranzitne zemlje za plin biti svedena na nulu, nakon što novi plinovod do Turske postane operativan.

Ruski dužnosnici su prošle nedjelje najavili da će umjesto "Južnog toka" biti izgrađen plinovod od Rusije preko Turske do granice sa Grčkom, jer se EU protivi projektu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.