PRIPAZITE NA OVO

Evo zbog čega dasku za rezanje ne bi trebali prati deterdžentom za posuđe

Foto: Danijel Berković/Pixsell
Evo zbog čega dasku za rezanje ne bi trebali prati deterdžentom za posuđe
20.06.2017.
u 15:38
Ako dasku za rezanje perete pod slavinom deterdžentom onda to radite krivo
Pogledaj originalni članak

Većina ljudi dasku za rezanje nakon pripremanja raznih jela opere deterdžentom za pranje posuđa i toplom vodom. No, jeste li sigurni da je to najispravniji način? 

Iako je zapravo najjednostavnije, bakterije i nakon takvog pranja mogu živjeti u vašoj dasci za rezanje. Deterdžent ne ulazi u pore nastale rezanjem i ne ubija bakterije tako da one i nakon ispiranja ostaju na dasci. Najviše bakterija na dasci se nakuplja nakon rezanja mesa pa treba biti posebno oprezan. 

Stručnjaci stoga preporučuju nakon svakog korištenja dezinfekciju daske ili je jednostavno svaki put perite u perilici za posuđe, ali na temperaturi od najmanje 60 stupnjeva jer se tada bakterije ubijaju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.