Ravnateljica Ustanove “Dječji vrtići” Mostar Danijela Kegelj

Dosta djece za upis u gradski vrtić morat će na čekanje

Dosta djece za upis u gradski vrtić morat će na čekanje
15.06.2022.
u 20:51
Prema riječima ravnateljice Kegelj, ove godine u svojim vrtićkim jedinicama imaju slobodnih 105 mjesta (62 vrtićka i 43 jaslička), a dosad je prijavljeno 171 dijete
Pogledaj originalni članak

Danijela Kegelj, ravnateljica Ustanove “Dječji vrtići” Mostar, kazala je za bljesak.info kako se već sada zna da će dosta djece ostati na čekanju za upis u vrtiće i za jasličke i vrtićke skupine. Prema riječima ravnateljice Kegelj, ove godine u svojim vrtićkim jedinicama imaju slobodnih 105 mjesta (62 vrtićka i 43 jaslička), a dosad je prijavljeno 171 dijete. Roditelji su za upis djece u vrtiće počeli dolaziti od četiri sata ujutro.

Za jaslice je ove godine najveći pritisak u vrtićima “Radobolja” u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog (Liska ulica) i ‘’Sunce’’ na Bijelom brijegu, gdje je stalni pritisak roditelja zaposlenih u SKB-u Mostar za mjesto u toj jedinici.

‘’Radobolja’’ je s vrtićem ‘’Kuća od kamena’’ u Vukovarskoj ulici ‘’kritična’’ i u vezi s pitanjem slobodnog mjesta u vrtićkoj skupini. Ove jeseni nadaju se da bi se mogla napraviti još jedna jaslička skupina u Radobolji.

- Od Grada imamo propisana pravila i mjesto boravka nije nikakva prednost. Roditeljima sugeriramo da, kada upisuju djecu u jaslice, to učine tamo gdje im se ponudi mjesto jer se iduće godine pri produžetku boravka mogu prebaciti u željeni vrtić. Važno je samo da se predškolci nalaze u okružju gdje će ići u školu, gdje su mu prijatelji - kazala je Kegelj.

Postoji mogućnost da roditelje ove jeseni u toj javnoj ustanovi dočekaju i nove cijene.

- Cijene vrtića trebale bi se mijenjati. Stare su tri godine, a svjedoci smo koliko su cijene namirnica porasle. Dobavljači više nisu u stanju dostavljati prema cijenama koje mi tražimo. To moramo uskoro vidjeti s osnivačem, Gradom Mostarom. Sve ovisi o njima, ako oni povećaju svoj dio, roditelji neće puno osjetiti poskupljenje - kazala je Kegelj, piše bljesak.info. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.