Ravnateljica Ustanove “Dječji vrtići” Mostar Danijela Kegelj

Dosta djece za upis u gradski vrtić morat će na čekanje

vrtici
15.06.2022.
u 20:51

Prema riječima ravnateljice Kegelj, ove godine u svojim vrtićkim jedinicama imaju slobodnih 105 mjesta (62 vrtićka i 43 jaslička), a dosad je prijavljeno 171 dijete

Danijela Kegelj, ravnateljica Ustanove “Dječji vrtići” Mostar, kazala je za bljesak.info kako se već sada zna da će dosta djece ostati na čekanju za upis u vrtiće i za jasličke i vrtićke skupine. Prema riječima ravnateljice Kegelj, ove godine u svojim vrtićkim jedinicama imaju slobodnih 105 mjesta (62 vrtićka i 43 jaslička), a dosad je prijavljeno 171 dijete. Roditelji su za upis djece u vrtiće počeli dolaziti od četiri sata ujutro.

Za jaslice je ove godine najveći pritisak u vrtićima “Radobolja” u Ulici kneza Mihajla Viševića Humskog (Liska ulica) i ‘’Sunce’’ na Bijelom brijegu, gdje je stalni pritisak roditelja zaposlenih u SKB-u Mostar za mjesto u toj jedinici.

‘’Radobolja’’ je s vrtićem ‘’Kuća od kamena’’ u Vukovarskoj ulici ‘’kritična’’ i u vezi s pitanjem slobodnog mjesta u vrtićkoj skupini. Ove jeseni nadaju se da bi se mogla napraviti još jedna jaslička skupina u Radobolji.

- Od Grada imamo propisana pravila i mjesto boravka nije nikakva prednost. Roditeljima sugeriramo da, kada upisuju djecu u jaslice, to učine tamo gdje im se ponudi mjesto jer se iduće godine pri produžetku boravka mogu prebaciti u željeni vrtić. Važno je samo da se predškolci nalaze u okružju gdje će ići u školu, gdje su mu prijatelji - kazala je Kegelj.

Postoji mogućnost da roditelje ove jeseni u toj javnoj ustanovi dočekaju i nove cijene.

- Cijene vrtića trebale bi se mijenjati. Stare su tri godine, a svjedoci smo koliko su cijene namirnica porasle. Dobavljači više nisu u stanju dostavljati prema cijenama koje mi tražimo. To moramo uskoro vidjeti s osnivačem, Gradom Mostarom. Sve ovisi o njima, ako oni povećaju svoj dio, roditelji neće puno osjetiti poskupljenje - kazala je Kegelj, piše bljesak.info. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije