ŽO HDZ BiH Soli:

Dodatno informirati međunarodne institucije u BiH o načinu kršenja prava jednog konstitutivnog naroda u Tuzlanskoj županiji

Dodatno informirati međunarodne institucije u BiH o načinu kršenja prava jednog konstitutivnog naroda u Tuzlanskoj županiji
21.09.2019.
u 17:40
Pogledaj originalni članak

U Tuzli je održana sjednica Župnijskog odbora HDZ BiH Soli na kojoj se između ostalog razmatrala aktualna politička situacija kao i druge točke važne za funkcioniranje ove organizacije.

Članovi Županijskog odbora još jednom su izrazili razočarenje i istakli da formiranje Vlade TŽ u kojoj nema predstavnika hrvatskog naroda predstavlja grubi nasrtaj na ustavnost i zakonitost. Ovakav čin može se shvatiti samo na način da se cijeli jedan narod želi isključiti iz procesa odlučivanja čime je poslana vrlo loša poruka.

Županijski odbor jednoglasan je u stavu da se o svemu u narednom razdoblju dodatno informiraju međunarodni predstavnici u BiH, kao i da se uputi otvoreno pismo partnerskim županijama i gradovima u Republici Hrvatskoj kako bi se upoznali na koji način se krše prava jednog konstitutivnog naroda u Tuzlanskoj županiji.

Jedan od zaključaka jeste i da se od dužnosnika HDZ BiH na višim razinama zatraži pokretanje određenih aktivnosti kao i veći stupanj koordinacije po određenim temama, a koje se odnose na Tuzlansku županiju.

Županijski odbor usvojio je Poslovnik o radu te se raspravljalo i o drugim točkama i aktivnsotima koje slijede u narednom razdoblju, stoji u priopćenju ŽO HDZ BiH Soli.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.