NA KRAJU NJU OPTUŽILI

Djevojku (15) suspendirali iz škole jer je upozorila da je među njima silovatelj

Djevojku (15) suspendirali iz škole jer je upozorila da je među njima silovatelj
18.10.2019.
u 14:15
Aela Mansmann (15) ostavila je poruku u školskom toaletu da 'u školi ima silovatelj', no na kraju su nju optužili da je zlostavljačica
Pogledaj originalni članak

Srednjoškolka Aela Mansmann (15) suspendirana je iz škole jer je odlučila progovoriti o tome da se u školi nalazi osoba koja seksualno uznemirava djevojke.

Iako su ona i nekoliko prijatelja vodstvu škole prijavili napasnika, škola uopće nije reagirala. Djevojka je zbog toga o tome govorila na sastanku školskog odbora, no ni tada se ništa nije promijenilo. Nakon toga je odlučila napisati poruku koju je zalijepila u školski toalet.

– U našoj je školi silovatelj i vi znate tko je to – napisala je ona.

No, uprava škole nije odobrila njezinu reakciju pa su nju i dvoje kolega suspendirali i optužili da su zlostavljačice.

Kasnije je otkriveno da su to učinili nakon prijave učenika.



 

– Tko je god pokrenuo tu optužbu za zlostavljanje na nekoj se razini morao identificirati s mojom porukom i zbog toga se ja osjećam zlostavljanom. Zaista sam se iznenadila kad je škola pokrenula istragu protiv mene, a ne protiv nekoga tko se sam identificirao kao počinitelj – kazala je ona za Insider.

Identitet učenika kojeg su djevojke prozvale za seksualno zlostavljanje nikada nije javno otkriven, no on se sam prepoznao pa osam dana nije dolazio u školu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.