NA KRAJU NJU OPTUŽILI

Djevojku (15) suspendirali iz škole jer je upozorila da je među njima silovatelj

18.10.2019.
u 14:15

Aela Mansmann (15) ostavila je poruku u školskom toaletu da 'u školi ima silovatelj', no na kraju su nju optužili da je zlostavljačica

Srednjoškolka Aela Mansmann (15) suspendirana je iz škole jer je odlučila progovoriti o tome da se u školi nalazi osoba koja seksualno uznemirava djevojke.

Iako su ona i nekoliko prijatelja vodstvu škole prijavili napasnika, škola uopće nije reagirala. Djevojka je zbog toga o tome govorila na sastanku školskog odbora, no ni tada se ništa nije promijenilo. Nakon toga je odlučila napisati poruku koju je zalijepila u školski toalet.

– U našoj je školi silovatelj i vi znate tko je to – napisala je ona.

No, uprava škole nije odobrila njezinu reakciju pa su nju i dvoje kolega suspendirali i optužili da su zlostavljačice.

Kasnije je otkriveno da su to učinili nakon prijave učenika.



 

– Tko je god pokrenuo tu optužbu za zlostavljanje na nekoj se razini morao identificirati s mojom porukom i zbog toga se ja osjećam zlostavljanom. Zaista sam se iznenadila kad je škola pokrenula istragu protiv mene, a ne protiv nekoga tko se sam identificirao kao počinitelj – kazala je ona za Insider.

Identitet učenika kojeg su djevojke prozvale za seksualno zlostavljanje nikada nije javno otkriven, no on se sam prepoznao pa osam dana nije dolazio u školu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?