Cvijanović - Sattler

Nužne brže reforme na europskom putu

Nužne brže reforme na europskom putu
09.06.2020.
u 16:19
Pogledaj originalni članak

Sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini trebaju uložiti dodatne napore za brže i učinkovitije provođenje reformskih procesa, kako bi se osnažila dalja dinamika europskog puta - rečeno je danas tijekom sastanka predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović tu sa šefom Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Cvijanović je ponovila da su institucije RS čvrsto opredijeljene za nastavak europskog puta, kao i brži ekonomski i gospodarski razvoj, te istaknula važnost poštovanja pravila usuglašenog mehanizma koordinacije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću entitetske predsjednice.

Sugovornici su razmijenili mišljenje u vezi s 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije koje BiH treba da ispuni kako bi njezin zahtjev za članstvom, s perspektivom otvaranja pristupnih pregovora od nadležnih institucija EU, bio prihvaćen.

Cvijanović je zahvalila veleposlaniku Sattleru na podršci koju Europska unija pruža kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja za obitelji izbjeglih, povratnika i interno raseljenih osoba, kao i na donaciji za prevladavanje posljedica uzrokovanih epidemijom virusa korona.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.