Čudo od čokolade je pravo gastronomsko čudo koje će te oduševiti na prvi zalogaj! Riječ je o kremastim čokoladnim kockama koje se pripremaju u tren oka, a sastoje se od čokoladnog biskvita i bogate kreme od slatkog vrhnja i tamne čokolade.
Zašto baš čudo od čokolade? Jer je glavni sastojak čokolada, a čudo je zbog izuzetne sočnosti uz koju su se višnje idealno uklopile.
Čudo od čokolade - omiljeni desert
Brze i jednostavne pripreme, čudo od čokolade možeš poslužiti kao popodnevni zalogaj ili ga pak možeš poslužiti i za vrijeme blagdana. Moj savjet pri izradi ovog kolača je da rubove kalupa u kojem ćete peći biskvit ne premazujete kako bi vam krema ostala na površini kolača.
Čudo od čokolade možeš pripremiti i s voćem, primjerice s bananama ili jagodama, a ovog puta donosimo ti recept za čudo od čokolade s višnjama koje se odlično sljubljuju s bogatim okusima čokolade. Recept je zaista jednostavan i brz, a okus je fantastičan. Svakako isprobaj čudo od čokolade i oduševi najmilije domaćom i ukusnom čokoladnom slasticom.
SASTOJCI
- jaje 5 kom
- šećer kristal 5 žlica
- suncokretovo ulje 100 ml
- mlijeko 100 ml
- kakao prah 3 žlica
- oštro brašno 6 žlica
- prašak za pecivo 0,50 kom
- kompot od višanja 1 kom
- slatko vrhnje 500 ml
- tamna čokolada 300 g
POSTUPAK
1. Napravi snijeg od bjelanjaka.
2. U drugoj posudi miksaj žumanjke sa šećerom. Zatim dodaj ulje i mlijeko.
3. U smjesu dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Dobro izmiksaj sve sastojke.
4. Za kraj dodaj snijeg od bjelanjaka i pjenjačom umuti da smjesa ostane prozračna.
5. Smjesu izlij u manji kalup, po njoj rasporedi ociijeđene višnje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta.
6. U međuvremenu slatko vrhnje pusti da zavrije pa dodaj čokoladu i miješaj dok ne dobiješ sjajnu i glatku kremu.
7. Vruć biskvit prelij vrućom kremom.
8. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga stavi u hladnjak.