ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak sudjeluje na 2BS forumu u Budvi

Crnadak sudjeluje na 2BS forumu u Budvi
11.05.2017.
u 18:45
Pogledaj originalni članak

 Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sudjeluje na 2BS (To Be Secure) forumu, koji se održava od 11. do 13. svibnja u Budvi u organizaciji Atlantskog vijeća Crne Gore i pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore.

Ministar Crnadak je na poziv organizatora, uoči službenog otvaranja foruma, danas sudjelovao u panel diskusiji o temi "Zapadni Balkan između integracije i fragmentacije", zajedno sa bivšim premijerom i ministrom vanjskih poslova Crne Gore Igorom Lukšićem.

Tijekom diskusije ministar Crnadak je istaknuo da je za Bosnu i Hercegovinu proces integracije u Europsku uniju trenutno uvjerljivo najvažniji prioritet.

Govoreći o mogućnosti konflikata i nestabilnosti u regiji ministar je naglasio da je za BiH upravo integracija u Europsku uniju i provođenje reformi, posebno u oblasti ekonomije i vladavine prava, najbolji put za trajnu stabilnost i ekonomski razvoj.

Ministar Crnadak je istaknuo da BiH ostaje posvećena jačanju odnosa sa državama zapadnog Balkana, posebno sa susjedima Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom, te da je ovo opredjeljenje ne samo institucija na nivou Bosne i Hercegovine nego i vlada RS i FBiH, te da oko regionalne suradnje i europske budućnosti Bosne i Hercegovine postoji puni konsenzus.

Crnadak će sutra sudjelovati na ceremoniji službenog otvaranja godišnjeg foruma na visokoj razini 2BS, na kojoj će govorili premijer Crne Gore Duško Marković, predsjednik Atlantskog vijeća Crne Gore Savo Kentera i zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja Hoyt Yee, priopćio je Ured za odnose s javnošću MVP BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.