Krizni stožer odlučio

Covid mjere u FBiH ostaju snazi, a odluku o početku nastave donose županije

Foto: Armin Durgut/Pixsell
Covid mjere u FBiH ostaju snazi, a odluku o početku nastave donose županije
10.08.2021.
u 19:32
Pogledaj originalni članak

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ) predložio je produženje epidemioloških mjera za narednih 14 dana, a model pohađanja nastave u školama donijet će županije.

Sedmodnevna incidenca na razini Federacije je 19,5 slučajeva/100.000 stanovnika. Iako je zabilježen porast broja oboljelih u odnosu na prošli tjedan, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, procjenjuju u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Krizni stožer FMZ-a uveo je novu naredbu, prema kojoj će nadležna županijska ministarstva obrazovanja u suradnji s kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva i zavodima za javno zdravstvo županije, prema epidemiološkoj situaciji oko COVID-19, donijeti odluku o modelu i početku pohađanja nastave u novoj školskoj 2021./2022. godini za osnovno i srednje obrazovanje.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH će u narednih 15 dana pripremiti prijedlog provođenja mjera u slučaju povećanja incidence, broja hospitalizacija i smrtnih slučajeva.

Inzistira se na provođenju svih naredbi, a posebno organizacija cjepljenja, otvaranje punktova za masovno cjepljenje i formiranje mobilnih timova.

Prijedlog mjera proslijeđen je Vladi Federacije BiH na usvajanje, priopćeno je iz FMZ-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.