Nakon Predsjedništva HDZ-a BiH

Čović: Mala je mogućnost da će doći do izmjena Izbornog zakona

Čović: Mala je mogućnost da će doći do izmjena Izbornog zakona
13.04.2018.
u 13:19
Pogledaj originalni članak

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH predsjednik ove stranke i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović je kazao da se danas raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji te izbornom programu HDZ-a za listopadske izbore.

"Mi izbore trebamo imati pripremljene kao da će se Izborni zakon promijeniti, iako nam je ostalo vrlo simbolično vrijeme. Kada SIP raspiše izbore, završavamo priču o Izbornom zakonu, tako da nećemo dopusti da netko spekulira da ćemo u listopadu promijeniti Izborni zakon. Ako već nismo potrebne promijene napravili u prošloj godini, onda do kraja travnja i par dana svibnja treba uraditi ono što se može uraditi. Ako ima volje, mišljenje je da imamo i sada dovoljno vremena", kazao je Čović, piše Klix.ba. 

Predsjednik HDZ-a je kazao da gledajući kako se politički subjekti ponašaju u posljednje vrijeme, da je mala mogućnost da će doći do izmjena Izbornog zakona. 

"HNS se što se tiče Predsjedništva i Doma naroda jasno odredio oko legitimnog predstavljanja i to je nešto što druge strane moraju znati", još jednom je naglasio Čović.

Sastanak s predstavnicima međunarodne zajednice oko promjena Izbornog zakona nije još održan zbog tehničkih razloga. Kazao je kako je telefonski razgovarao s veleposlanicom Cormack i naveo ako zaista ne dođe do promijena Izbornog zakona da će svi biti gubitnici, a BiH najveći.

"Rekao sam veleposlanici da sam 24 sata na dispoziciji, ako je zaista želja da se nešto napravi", izjavio je Čović.

Čović je između ostalog komentirao i pregovore oko Mostara, naglasivši kako taj grad neće biti izuzetak u odnosu na bilo koju sredinu.

"Mostar neće biti grad slučaj bez obzira koliko to netko želio. Imamo odluku Ustavnog suda i nju je dovoljno ispoštovati. Oko drugih tema koje neki žele otvarati mogu reći da nećemo dopustiti da Mostar bude grad slučaj", kazao je Čović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BR
brodarevac
13:24 13.04.2018.

Gdje mu nestade optimizam, 100 puta je dao obećanje po mnogim pitanjima i rođeni "optimista" je dao obećanje i za ono što mali Perica zna da je nemoguće, a sad? Šta mu bi?

NO
normalan95
21:15 13.04.2018.

Deder priznaj narodu BiH i svojim glasačima, šta je stvarni razlog tvoga pesimizma i blentavog meketanja Ljubića - ovih dana? Jeli ti ACA nešto dohaberio, jer sa tobom više niko u EU neće ni da razgovara!