Veleposlanica SAD-a

Cormack zabrinuta zbog korupcije i političkog utjecaja u BiH

Cormack zabrinuta zbog korupcije i političkog utjecaja u BiH
11.05.2017.
u 16:46
Pogledaj originalni članak

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack izrazila je veliku zabrinutost u vezi s korupcijom i političkim utjecajem, pa čak i na pripadnike pravosudnog sustava u BiH, o čemu je također govorio predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Milan Tegeltija na današnjem sastanku s američkom veleposlanstvom. 

Kako je Cormack istaknula, vlada SAD-a i Veleposlanstvo u BiH već 20 godina i duže pomažu pravosuđe u BiH jer smatraju da je ono od ključne važnosti za uspjeh naše zemlje.

- Nastavit ćemo pružati podršku BiH, ali i izražavati zabrinutost kada razlozi za to postoje - dodala je.

Veleposlanstvo SAD-a u BiH smatra da je na samom početku postignut značajan napredak u radu bh. pravosuđa, međutim, kada su se počeli nizati izazovi i problemi, ističe veleposlanica, taj je napredak usporio svoju dinamiku.

Cormack je izrazila nadu da će biti u mogućnosti zajednički raditi na postizanju cilja borbe protiv korupcije i političkog utjecaja, kao i na ponovnoj izgradnji povjerenja javnosti u pravosuđe.

Istaknula je da je u više područja viđeno koliko je jak politički utjecaj, tamo gdje ne bi trebao biti, a to su pravosuđe, ali i ekonomija, gdje politički utjecaj nije imao pozitivnu ulogu.

Komentirajući sporo procesuiranje slučajeva korupcije u BiH, kazala je da razumije da se pravosuđe suočava s brojnim izazovima, ali ukazala je pažnju na to da je ovakve slučajeve potrebno dovesti dokraja, ukoliko se želi vratiti povjerenje građana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.