potvrđeno iz bolnice

Četvrta žrtva koronavirusa u BiH: Preminuo pacijent u Bihaću

Četvrta žrtva koronavirusa u BiH: Preminuo pacijent u Bihaću
27.03.2020.
u 15:13
Pogledaj originalni članak

U Županijskoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću umro je još jedan pacijent pozitivan na COVID-19. 

- Danas između 14 i 14:30 sati preminuo je pacijent koji je već bio ugroženog zdravstvenog stanja. Riječ je o 67-godišnjem pacijentu - potvrdio je Hajrudin Havić, direktor Županijske bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. 

I načelnica Odjela za infektivne bolesti u KB "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću potvrdila je drugi smrtni slučaj povezan s koronavirusom na području USŽ. Radi se o starijem muškarcu iz Bosanske Krupe, koji je već nekoliko dana bio hospitaliziran u izolatoriju i u teškom stanju - na respiratoru.

- Nažalost, u 14 sati i 16 minuta preminuo je bolesnik, koji je već nekoliko dana bio smješten u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti. Njegovo stanje je bilo teško, a sinoć se naglo pogoršalo i nažalost danas je došlo do zatajenja pluća i srca. Pored potvrđene bolesti COVID 19, pacijent je od ranije imao hipertenziju i srčanu aritmiju - istaknula je doktorica Šabotić, prenosi Fena.

Ovo je drugi smrtni slučaj na području USŽ, s obzirom da je ranije preminula starija žena iz Bihaća, također kronični bolesnik.

Još jedan hospitalizirani pacijent u izolatoriju KB u Bihaću je mlađi muškarac iz Bihaća, a njegovo stanje sada je stabilno. Iz bihaćke bolnice potvrđeno je i da se u toku dana očekuju nalazi još tri poslana uzorka u Klinički centar Univerziteta u Sarajeva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.