bez mesa

Cannelloni punjeni špinatom i sirom

Cannelloni punjeni špinatom i sirom
15.01.2022.
u 15:30
Pogledaj originalni članak

Fantastično jelo bez mesa, jako ukusno i lako se priprema.

Sastojci:

– 10 – 12 cannellona

– 1 jaje

– 250 g sira (rikota)

– 250 g svježeg kravljeg sira

– 150 g špinata

– 3 čehnja bijelog luka

– 2 dl vrhnja za kuhanje

– 100 g parmezana

– 2-3 žlice maslinovog ulja

– sol, biber

Priprema:

Cannellone kuhati u slanoj vodi oko dvije minute, samo da malo omekšaju. Izvaditi ih i staviti sa strane.

Isjeći špinat na sitno.

Razmutiti jaje u posudi sa malo soli i bibera, pa dodati svjež kravlji sir, rikotu, polovinu parmezana, bijeli luk, sjeckani špinat i maslinovo ulje, pa sve dobro promješati.

Dobijenom smjesom puniti cannellone i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu.

U posudi promiješati vrhnje za kuhanje sa ostatkom parmezana, pa time preliti cannellone.

Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Za punjenje umjesto špinata možete koristiti blitvu, ukoliko želite.

Prijatno!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.