Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Cannelloni punjeni špinatom i sirom

15. siječnja 2022. u 15:30 0 komentara 144 prikaza

Fantastično jelo bez mesa, jako ukusno i lako se priprema.

Sastojci:

– 10 – 12 cannellona

– 1 jaje

– 250 g sira (rikota)

– 250 g svježeg kravljeg sira

– 150 g špinata

– 3 čehnja bijelog luka

– 2 dl vrhnja za kuhanje

– 100 g parmezana

– 2-3 žlice maslinovog ulja

– sol, biber

Priprema:

Cannellone kuhati u slanoj vodi oko dvije minute, samo da malo omekšaju. Izvaditi ih i staviti sa strane.

Isjeći špinat na sitno.

Razmutiti jaje u posudi sa malo soli i bibera, pa dodati svjež kravlji sir, rikotu, polovinu parmezana, bijeli luk, sjeckani špinat i maslinovo ulje, pa sve dobro promješati.

Dobijenom smjesom puniti cannellone i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu.

U posudi promiješati vrhnje za kuhanje sa ostatkom parmezana, pa time preliti cannellone.

Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Za punjenje umjesto špinata možete koristiti blitvu, ukoliko želite.

Prijatno!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.