Fantastično jelo bez mesa, jako ukusno i lako se priprema.
Sastojci:
– 10 – 12 cannellona
– 1 jaje
– 250 g sira (rikota)
– 250 g svježeg kravljeg sira
– 150 g špinata
– 3 čehnja bijelog luka
– 2 dl vrhnja za kuhanje
– 100 g parmezana
– 2-3 žlice maslinovog ulja
– sol, biber
Priprema:
Cannellone kuhati u slanoj vodi oko dvije minute, samo da malo omekšaju. Izvaditi ih i staviti sa strane.
Isjeći špinat na sitno.
Razmutiti jaje u posudi sa malo soli i bibera, pa dodati svjež kravlji sir, rikotu, polovinu parmezana, bijeli luk, sjeckani špinat i maslinovo ulje, pa sve dobro promješati.
Dobijenom smjesom puniti cannellone i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu.
U posudi promiješati vrhnje za kuhanje sa ostatkom parmezana, pa time preliti cannellone.
Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Za punjenje umjesto špinata možete koristiti blitvu, ukoliko želite.
Prijatno!