STIGLI REZULTATI TESTA

Blaženka Divjak negativna na koronavirus, ostaje u samoizolaciji

Blaženka Divjak negativna na koronavirus, ostaje u samoizolaciji
14.07.2020.
u 16:42
Zbog mjere opreza ona i ostali zaposlenici Ministarstva ostat će u u samoizolaciji do 22. srpnja
Pogledaj originalni članak

Nakon što se saznalo da je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivana Franić pozitivna na koronavirus, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak testirana je na koronavirus i prema preporuci epidemiologa otišla je u samoizolaciju. Kako je navela na svom profilu, test je pokazao da je negativna na koronavirus. Zbog mjere opreza ona i ostali zaposlenici Ministarstva ostat će u u samoizolaciji do 22. srpnja. 

Status prenosimo u cijelosti.  - Svi koji smo se danas iz MZO-a testirali, negativni smo na koronavirus. Također, svi ćemo do 22.7. ostati u samoizoalciji zbog mjera opreza. Epidemiolozi će i dalje raditi na utvrđivanju kontakata i propisivati mjere za zaposlenike MZO-a ako utvrde potrebu - stoji u statusu Blaženke Divjak. 

Podsjećamo, danas su se oglasili iz Vlade i naveli kako će se premijer Andrej Plenković testirati na koronavirus s obzirom na to da je jučer bio na sastanku s Blaženkom Divjak. 

- Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu - priopćio je glasnogovornik Vlade Marko Milić. Naime, predsjednik Vlade jučer je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Na tom sastanku sudjelovala je i ministrica Blaženka Divjak, koja je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus, naveo je Milić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.