Nakon dvije godine

Biti će riješeno 30 zahtjeva za državljanstvo

Biti će riješeno 30 zahtjeva za državljanstvo
28.10.2015.
u 06:15
Potencijalni državljanin ne smije predstavljati prijetnju za sigurnost BiH i FBiH, mora imati osiguran stalni izvor prihoda
Pogledaj originalni članak

Federacija BiH harmonizira svoj Zakon o državljanstvu s novim državnim zakonom, a dok se to ne dogodi, nekoliko desetaka osoba koje su podnijele zahtjeve entitetskom Ministarstvu unutarnjih poslova za stjecanje državljanstva Bosne i Hercegovine i Federacije BiH neće dobiti očekivani odgovor, doznaje portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Usklađivanje zakona

Naime, prije dvije godine usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH utvrđena su drukčija rješenja, odnosno uvjeti u pogledu stjecanja državljanstva po osnovi naturalizacije, a ukinuta je i osnova za prestanak državljanstva FBiH po sili zakona. U rješenjima predviđenim u navedenom zakonu postoji obveza usklađivanja s ovim državnim propisom Zakona o državljanstvu Federacije BiH, što se, prije svega, odnosi na utvrđivanje uvjeta za stjecanje državljanstva BiH, odnosno entitetskog državljanstva.

Do sada Federalni MUP ima 30 zaprimljenih zahtjeva za stjecanje državljanstva BiH i državljanstva Federacije BiH i njihov je postupak rješavanja uvjetovan upravo harmoniziranjem propisa.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.