Oglasio se Upravni odbor

BHRT: Gašenje programa moglo bi se poklopiti s Lokalnim izborima

BHRT: Gašenje programa moglo bi se poklopiti s Lokalnim izborima
26.07.2016.
u 17:15
Upravni odbor ne želi izbore koristiti kao pritisak, ali želi unaprijed odbaciti eventualnu odgovornost ukoliko zemlja ostane bez javnog servisa tijekom najvažnijeg političkog događaja u ovoj godini, priopćeno je
Pogledaj originalni članak

Upravni odbor BHRT je izrazio žaljenje zbog odbijanja Zakona kojim nije riješeno pitanje financiranja javnih emitera. Nerješavanje ovog problema dovodi sva tri javna emitera u bezizlaznu situaciju. Pitanje je dana kada BHRT više neće biti u mogućnosti emitirati program, što će lančano proizvesti posljedice i na rad RTV Federacije BiH.

Upravni odbor obavještava javnost da se prestanak rada može poklopiti s održavanjem lokalnih izbora u zemlji. Upravni odbor ne želi izbore koristiti kao pritisak, ali želi unaprijed odbaciti eventualnu odgovornost ukoliko zemlja ostane bez javnog servisa tijekom najvažnijeg političkog događaja u ovoj godini, prenosi Klix.

Upravni odbor je zadužio generalnog direktora BHRT-a da sa direktorima entitetskih emitera postigne dogovor s telekom operaterima o produženju sadašnjeg sustava naplate takse, kao jedinog izvora financiranja u postojećim okolnostima. Istovremeno, će se obaviti razgovori s poslovodstvima sve tri elektroprivrede o mogućnostima uvođenja naplate preko računa za električnu energiju.

"BHRT je iscrpio sve mjere u okviru unutrašnjih mogućnosti poslovanja, od mjera smanjenje svih vrsta troškova na minimum, slanja zaposlenih na prinudni godišnji odmor , do smanjenja i reduciranja programa", kaže se u priopćenju Upravnog odbora BHRT-a.

S dramatičnom situacijom u BHRT-u i ostala dva javna servisa javnost će svakodnevno biti obaviještavana, a bit će upoznati i predstavnici međunarodnih institucija u BiH.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.