24 sata dnevno

Bh. gospodarstvenici na jednom mjestu mogu pratiti stanje na granicama, zastoje, kretanje roba, burze...

Bh. gospodarstvenici na jednom mjestu mogu pratiti stanje na granicama, zastoje, kretanje roba, burze...
18.03.2022.
u 17:30
Pogledaj originalni članak

Vanjskotrgovinska komora BiH zbog rata u Ukrajini aktivirala je specijalizirani komunikacijsko - informacijski sustav koji će 24 sata dnevno biti na raspolaganju bosanskohercegovačkim gospodarstvenicima, kao i javnosti.

Cilj Komore, kako su kazali, je osigurati blagovremene i relevantne informacije o aktualnim događajima u Ukrajini, ali i drugim zemljama, a koja se odražavaju na poslovanje domaćih kompanija.

Putem tog informativnog bloka na web stranici Komore bit će omogućeno praćenje stanja na granicama, cijena goriva, zastoja roba, kretanja na burzama, sankcija i odluka nadležnih organa, te aktivnosti koje Komora realizira s ciljem pružanja pomoći bh. gospodarstvenicima, piše Klix.

"Dostupan je i pregled vanjskotrgovinske razmjene i različite analize tržišta, kako bi gospodarstvenici bili u mogućnosti pratiti aktualna kretanja, zaštititi i prilagođavati svoje poslovanje novim uvjetima i prilikama, te prepoznati eventualne alternativne i razvojne šanse", kazali su iz VTK-a.

VTKBiH je pozvala sve bh. kompanije koje su zbog aktualne krize suočene s problemima u poslovanju da im se obrate popunjavanjem anketnog upitnika koji je također dostupan na portalu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.