KOLAČ KOJI SE PRAVI ŽMIREČKI:

Bez vage, miksera i paljenja pećnice do sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog deserta iz snova!

Foto
Bez vage, miksera i paljenja pećnice do sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog deserta iz snova!
06.02.2021.
u 09:22
Pogledaj originalni članak

Zaželjeli ste se sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog kolača, ali vas se ne pali ni pećnica, ni mikser, a sigurno vam se ne da ni vagati? Imamo brz, jednostavan i praktičan kolač koji se radi žmirečki, piše Dnevno.hr!

Sastojci:

šalica od 200 g

šalica brašna

šalica šećera

šalica griza

šrašak za pecivo,

vanilin šećer

Sirni nadjev:

500 g svježeg sira

jaje

kora limuna

vanilin šećer

kiselo vrhnje

4 žlice šećera

Voćni nadjev:

500 g višanja

3 žlice maslaca

3 žlice krušnih mrvica

3 žlice šećera

pola soka od jednog limuna

cimet po ukusu

Preljev:

2 jajeta

šalica mlijeka

šalica vrhnja za šlag koje nije potrebno miksati

2 žlice šećera

Postupak: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje premažite uljem, sve suhe sastojke sjedinite i podijelite na tri djela. U duboku posudu izmoješajte sve sastojke sa sirom, u tavi otopite maslac s prezlama i pržite par minuta. Stavite sa strane i kad se ohladi dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet. Sjedinite. U treću posudu pripremite preljev od jaja, mlijeka i vrhnja, te šećera. Na lim za pečenje stavljajte suhu smjesu, pa dio s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smjesu. Za kraj, prelijte preljevom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.