KOLAČ KOJI SE PRAVI ŽMIREČKI:

Bez vage, miksera i paljenja pećnice do sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog deserta iz snova!

kolač
06.02.2021.
u 09:22

Zaželjeli ste se sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog kolača, ali vas se ne pali ni pećnica, ni mikser, a sigurno vam se ne da ni vagati? Imamo brz, jednostavan i praktičan kolač koji se radi žmirečki, piše Dnevno.hr!

Sastojci:

šalica od 200 g

šalica brašna

šalica šećera

šalica griza

šrašak za pecivo,

vanilin šećer

Sirni nadjev:

500 g svježeg sira

jaje

kora limuna

vanilin šećer

kiselo vrhnje

4 žlice šećera

Voćni nadjev:

500 g višanja

3 žlice maslaca

3 žlice krušnih mrvica

3 žlice šećera

pola soka od jednog limuna

cimet po ukusu

Preljev:

2 jajeta

šalica mlijeka

šalica vrhnja za šlag koje nije potrebno miksati

2 žlice šećera

Postupak: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje premažite uljem, sve suhe sastojke sjedinite i podijelite na tri djela. U duboku posudu izmoješajte sve sastojke sa sirom, u tavi otopite maslac s prezlama i pržite par minuta. Stavite sa strane i kad se ohladi dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet. Sjedinite. U treću posudu pripremite preljev od jaja, mlijeka i vrhnja, te šećera. Na lim za pečenje stavljajte suhu smjesu, pa dio s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smjesu. Za kraj, prelijte preljevom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije