Sastanak

Bez promjene zakona čak 50.000 obrtnika u FBiH moglo bi ‘nestati’

Bez promjene zakona čak 50.000 obrtnika u FBiH moglo bi ‘nestati’
13.11.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Obrtničke komore FBiH Željko Babić, predsjednik Skupštine Obrtničke komore Federacije BiH Smajl Hasanić i glavni tajnik Obrtničke komore FBiH Domagoj Andrijanić predsjedniku FBiH Marinku Čavari prezentirali su aktivnosti Obrtničke komore FBiH. Stavljen je naglasak na određene probleme koji proizlaze iz sustavne neuređenosti i nedorečenosti zakona i zakonskih rješenja s kojima se obrtnici svakodnevno susreću i koji umnogome otežavaju te, u određenim slučajevima, gotovo onemogućavaju vršenje njihove djelatnosti.

To se, prije svega, odnosi na obrazovanje obrtničkih zanimanja, onemogućavanje uvoza i izvoza potrebnih materijala obrtnicima, pripadajuća prava iz zdravstvene zaštite, primjerice korištenja prava bolovanja iznad 42 dana i refundiranje troškova, odgovornost obrtnika na cjelokupnu imovinu dok vlasnici dioničkih društava odgovaraju do visine osnivačkog kapitala koja iznosi 1000 KM, probleme dvostrukog tretiranja obrtnika u jednom trenutku kao fizičke osobe, a u drugom kao pravnog subjekta po različitim zakonskim propisima.

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine okuplja oko 50.000 obrtnika u Federaciji BiH. Djeluje preko obrtničkoga sustava koji čini deset županijskih komora unutar FBiH. Predsjednik FBiH Marinko Čavara podržao je rad i aktivnosti Obrtničke komore Federacije BiH te je potrebno zajedničko djelovanje predstavnika Obrtničke komore i svih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti na svim razinama za pronalaženje rješenja za stvaranje povoljnog okruženja obrtnicima te u rješavanju problema s kojom se susreću, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.