posjet bih

Andrej Plenković posjetio Žepče, položio vijence braniteljima HVO-a

02.09.2017.
u 15:14
Pogledaj originalni članak

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas boravi u Bosnu i Hercegovinu. Plenković je s predsjedateljem Predsjedništva BiH Draganom Čovićem najprije posjetio Žepče, gdje je položio vijenac ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, a zatim razgovarao s općinskim načelnikom Matom Zovkom, o razvojnim projektima koje sufinancira Vlada RH. Nakon toga posjetit će Katolički školski centar “Don Bosco”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Hrvatski premijer nakon Žepča će u Tuzli obići gradilište Hrvatskog kulturnog centra “Sv. Franjo”, za čiju je izgradnju dio sredstava izdvojila i Vlada RH, a potom će posjetiti i školski “etno kutak” Katoličkog školskog centra, nakon čega će se susresti s članovima Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije te predstavnicima Hrvata iz društvenog, političkog, gospodarskog i kulturnog života tog grada.

U Tuzli će posjetiti i generalni konzulat Hrvatske gdje će se sastati s generalnim konzulom Ivanom Bandićem, a potom putuje u Orašje gdje će večeras u 20 sati nazočiti svečanom otvorenju “22. Dana hrvatskoga filma” čiji je pokretač i dugogodišnji organizator velikan hrvatske filmske scene, glumac Ivo Gregurević.

Uz hrvatskog premijera Plenkovića putovat će i državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, priopćeno je iz Vlade RH

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.