Ekskluzivni intervju Jane Dvorak

Ako želite vladati svijetom, morate zavladati odnosima s javnošću

Ako želite vladati svijetom, morate zavladati odnosima s javnošću
01.10.2017.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Intervju koji čitate bit će prikazan na svjetskoj međunarodnoj konferenciji kao doprinos interesa i razvoja odnosa s javnošću u tranzicijskim zemljama. Rekla nam je to Jane Dvorak, predsjednica najmoćnije i najveće organizacije odnosa s javnošću u svijetu - PRSA. Gospođa Dvorak rado je pristala na intervju za Večernji list te nam objasniti trendove u jednoj od najvažnijih i brzorastućoj industriji u svijetu. “Ako želite vladati svijetom, morate zavladati odnosima s javnošću”, rekao je jednom prilikom Frédéric Beigbeder, francuski književnik. Što je od toga točno i gdje je Amerika danas, otkrivamo u ovom ekskluzivnom intervjuu.

Gospođo Dvorak, organizacija kojoj ste na čelu slavi 70 godina postojanja. Što je danas PRSA? Koliko imate članova i tko je sve član PRSA-e?

- Jako sam ponosna što sam na čelu jedne uistinu žive i relevantne organizacije koja našim članovima daje profesionalni razvoj i liderske vještine kroz njihovo djelovanje u PRSA-i. PRSA je najveća profesionalna komunikacijska udruga u SAD-u koja je napredovala u 70 godina pomažući više od 21.000 ljudi biti osposobljenijima, bolje pripremljenima i povezanijima. Imamo i više od 11.000 studenata u PRSSA-i, našoj studentskoj organizaciji. Naša je organizacija bogata mnogim profilima komunikacijskih stručnjaka koji dolaze iz raznih područja. PRSA privlači komunikacijske stručnjake iz raznih oblika PR agencija, korporacija, neprofitnih organizacija, trgovačkih društava i državnih poduzeća koji prakticiraju u mnogim disciplinama, kao što su odnosi s javnošću, odnosi s medijima, odnosi u zajednici, krizne komunikacije, marketinške komunikacije, digitalni mediji, event-menadžment, interne komunikacije, visoko obrazovanje, javni poslovi i mnogi drugi. Naša dugogodišnja tradicija liderstva i mogućnosti povezivanja donosi našim članovima mogućnost djelovanja u lokalnim i međunarodnim okvirima.

Jesu li vaši članovi samo iz SAD-a ili imate i članove s drugih kontinenata?

- Naši su članovi većinom iz SAD-a, iz razumljivih razloga. No, imamo članove i u drugim zemljama, prije svega tu mislim na Australiju, Japan, Kanadu te srednjoameričke države, kao što je, recimo, Portoriko. Uz to, imamo studentske podružnice u Argentini, Kolumbiji i Peruu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.