Milorad Dodik

Ako mi zabrane političko djelovanje ja to neću prihvatiti

Ako mi zabrane političko djelovanje ja to neću prihvatiti
19.09.2016.
u 21:35
Mi ćemo održati referendum, to nije referendum o odcjepljenju, to nije referendum uperen protiv bilo čega, tvrdi Dodik
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik susreo se u ponedjeljak s ruskim veleposlanikom u BiH, uoči odlaska u Moskvu, gdje će razgovarati s ruskim predsjednikom. U intervjuu za Radio Slobodna Europa kaže kako će Vladimira Putina izvijestiti o pripremama za referendum, koji će, kako navodi, sigurno biti održan. 

- Mi ćemo održati referendum, to nije referendum o odcjepljenju, to nije referendum uperen protiv bilo čega. To je vrsta ankete kod naroda da provjerimo što misli o 9. siječnju kako bi političari mogli u Skupštini intervenirati u samom zakonu. Taj referendum nije uperen ni protiv europskih integracija, niti je antidaytonski, rekao je dodik. 

Komentirajući mogućnost da visoki predstavnik u BiH potegne za bonskim ovlastima, Dodik kaže kako su Bonske ovlasti i kad su ranije masovno primjenjivane, primjenjivane su protuzakonito. 

- Mogu samo reći da ne znam što bi on mogao potegnuti. Ali, ukoliko hipotetički, dođemo u situaciju da Miloradu Dodiku zabrani politički rad, ja to ne bih prihvatio, naglasio je Dodik. 

- Referendum će se održati i ja ću na referendum izaći čim se ujutro probudim, tvrdi Dodik. 

Na upit što će se dogoditi nakon referenduma, odnosno, je li to put ili uvod u odcjepljenje Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine, još jednom je ponovio da ovaj referendum nije priča o statusu, niti i o kakvom odcjepljenju. 

- Nama je primarno da završimo ovaj dio posla. Na našem dnevnom redu nije odcjepljenje, već neka druga pitanja. Hoće li to biti pitanje statusa u nekim godinama koje dolaze, hoće li to moja generacija uraditi ili ne, ja to ne znam, rekao je Dodik. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.