UFC 160

Velasquez "ubio" Bigfoota, Dos Santos kružnim nokautirao Hunta!

Foto: fightsite.hr
Velasquez "ubio" Bigfoota, Dos Santos kružnim nokautirao Hunta!
26.05.2013.
u 12:05
Cain Velasquez uspio je u svom naumu da ovog puta titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji zadrži barem nešto malo dulje nego što je to bio slučaj zadnji put
Pogledaj originalni članak

 UFC 160 opravdao je velika očekivanja koja su imali MMA fanovi diljem svijeta, a baš kao što su mnogi predviđali, Antonio \"Bigfoot\" Silva prošao je u meču protiv Caina Velasqueza gotovo pa jednako kao zadnji put. Cain je slavio već u prvoj rundi, a Junior dos Santos nokautirao je Marka Hunta zadnjim kružnim u glavu krajem treće runde.

Cain Velasquez uspio je u svom naumu da ovog puta titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji zadrži barem nešto malo dulje nego što je to bio slučaj zadnji put kad ju je osvojio i izgubio već prilikom prve obrane s obzirom na poraz u meču protiv Juniora dos Santosa.

Izazivač mu je bio Antonio \"Bigfoot\" kojeg je prije godinu dana pobijedio gotovo bez ikakvih poteškoća već u prvoj rundi, a to je bio i iznimno krvav meč. Iako su poneki očekivali kako će Bigfoot ovog puta ipak pružiti jači otpor, mnogi su smatrali da je Cain ipak klasa iznad njega, a to se i potvrdilo.

Ovog puta meč je trajao samo nešto malo više od jedne minute. Cain je imao namjeru srušiti Bigfoota na pod, a nakon što je imao dva propala pokušaja, efektnom kombinacijom poslao je Bigfoota na pod i meč je bio iznimno brzo gotov.

Junior dos Santos imao je daleko teži zadatak, Mark Hunt pokazao se iznimno čvrstim protivnikom. No, umalo je i taj meč vrlo brzo završio kad je još negdje u početnoj fazi Dos Santos pogodio Hunta strašnim krošeom i poslao ga na pod, ali Hunt je ipak uspio izdržati nekako i brzo se pribrati. Bodovno gledajući, Hunt je uvjerljivo izgubio u prvoj rundi. Dos Santos je nastavio dominirati i tijekom druge runde, gotovo sve što je htio uspio je. Bacao je Hunta na pod, a i odlično je radio direktima. Treća runda nije bila ništa drukčija, ali do odluke sudaca se ipak nije stiglo.

Dos Santos je dignuo publiku na noge u posljednjoj minuti borbe kad je uspio kružnim udarcem nogom nokautirati Hunta i time izboriti novu priliku za napad na titulu prvaka. Dana White obećao mu je meč s pobjednikom glavnog meča večeri u slučaju da slavi protiv Hunta.

Glover Teixeira giljotinom je uspio ugušiti Jamesa Te Hunu sredinom prve runde, a još nešto malo brže od toga do svoje je pobjede stigao T.J. Grant u meču protiv Grayja Maynarda koji je time izborio priliku da napadne prvaka Bensona Hendersona.

UFC 160 rezultati:

Cain Velasquez def. Antonio Silva - TKO (R1  1:21)
Junior Dos Santos def. Mark Hunt - KO (R3 4:18)
Glover Teixeira def. James Te Huna - zahvat (giljotina, R1 2:38)
T.J. Grant def. Gray Maynard - TKO (R1 2:07)
Donald Cerrone def. K.J. Noons - jednoglasna sudačka odluka

Mike Pyle def. Rick Story - podijeljena sudačka odluka
Dennis Bermudez def. Max Holloway - podijeljena sudačka odluka
Robert Whittaker def. Colton Smith - TKO (R3 0:41)
Khabib Nurmagomedov def. Abel Trujillo - jednoglasna sudačka odluka
Stephen Thompson def. Nah-Shon Burrell - jednoglasna sudačka odluka
George Roop def. Brian Bowlews - TKO (R2 1:43)
Jeremy Stephens def. Estevan Payan - jednoglasna sudačka odluka

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.