KARDINAL PULJIĆ

V. Inzko pjeva pjesmu koju su drugi skladali

Foto: Zvonimir Ćorić
V. Inzko pjeva pjesmu koju su drugi skladali
06.04.2011.
u 10:30
- Usprkos svemu tome, hrvatski narod se ne smije prepustiti depresiji, nego mora hrabro ustrajavati na postizanju jednakih prava u ovoj zemlji - rekao je kardinal Puljić
Pogledaj originalni članak

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko pjeva pjesmu koju su drugi skladali. Njegov nalog za suspenziju odluka Središnjega izbornog povjerenstva BiH, iako je poniženje, nije nas iznenadio.

Odranije nam je poznato da međunarodna zajednica svojim stavovima ide protiv principa jednakih prava za sve, iako se zaklinje da proklamira ta ista prava. Rekao je ovo u intervjuu Glasu Srpske nadbiskup vrhbosanski i metropolit kardinal Vinko Puljić te istaknuo da neće šutjeti na nepravdu.

Položaj Hrvata

Na pitanje kako ocjenjuje trenutačni položaj Hrvata u BiH, kardinal je rekao kako početak neravnopravnog položaja Hrvata u ovoj zemlji seže još od Daytonskog mirovnog sporazuma.

“Poslije toga svaka promjena išla je na štetu hrvatskoga naroda. Sada je posebno pokazan jasan stav domaćih partnera u vlasti i međunarodnih političkih moćnika da se prava jednog konstitutivnog naroda u BiH ignoriraju.

Usprkos svemu tome, hrvatski narod se ne smije prepustiti depresiji, nego mora hrabro ustrajavati na postizanju jednakih prava u ovoj zemlji”.

Istodobno, kardinal Puljić je kazao i da je formiranjem vlasti na ovakav način Hrvatima poslana poruka “kako misle da manje i malobrojnije treba ukloniti, da bi se lakše riješilo pitanje BiH. Ovakvo stanje je izniklo iz nenormalnih izbornih zakona. Čudno je da bošnjačke stranke ne žele priznati Hrvatima ono što za sebe žele izboriti u vlasti.

Uistinu je puno ovdje nelogičnosti i nerazumljivih poteza.

Sigurno je da njih glava neće boljeti što je nas sve manje, naglasio je nadbiskup vrhbosanski i metropolit kardinal Vinko Puljić.

Nerazumljivi potezi

Na pitanje kakva bi rješenja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini bila najpravednija, kardinal Puljić je kazao kako nije njegovo da daje političke upute, ali da neće šutjeti na nepravdu.

- Raniji prijedlog Biskupske konferencije BiH prošao je nezapaženo, tako da smatram da nema smisla da dajemo nove prijedloge, dodao je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
-obrisani-
11:24 06.04.2011.

Gospodine Puljicu Sto ste spremni uciniti za opstanak Hrvatskog naroda na prostorima BiH Da li ate spremni da me primite u Sarajevu u julu da diskutujemo strategiju _ EKONOMSKU opstanka Hrvata u BiH Bog i Pravi Hrvati Za Dom

KO
komentarist
13:16 06.04.2011.

Nekome odgovara ovakva \"pat-pozicija\", a bojim se, najviše onima što stalno plaše svoj narod ugroženošću i nestankom... Običnom svijetu je svejedno tko je na vlasti. Osigurajte im njihova temeljna ljudska prava, dajte im mogućnost da rade i dobro zarađuju i neće ih biti briga za politiku.

OB
-obrisani-
10:49 06.04.2011.

Gospodo Hrvati! Zeli te li ostati na vasim ognjistima u Bosni i Hercegovini, krajnje je vrijeme da izaberete ljude Hrvate, a kojima ce te da vjerujete i da Vas isti povedu u konacnu borbu za oslobodjenje od MUSLIMANSKIH TIRANINA iz Sarajeva Hrvati moraju na REFERENDUM i izjasniti se da li zele i nadalje zivjeti u nekoj naturenoj zajednici HDZ je izdao i prodao nase domove pocev od Centralne Bosne , Posavine, ... ti i takvi nas ne mogu dalje voditi Birajmo nove i proglasimo SAMOSTALNOST Bog i Hrvati Za Dom Uvijek spreman