SRAMOTNO

Usporeno vraćanje 9 odmarališta jer nema novca za odvjetnike

Foto: VL FOTO
Usporeno vraćanje 9 odmarališta jer nema novca za odvjetnike
14.07.2010.
u 07:45
FBiH želi prenijeti vlasništvo nad hotelima “Đuro Salaj”, “Saobraćajac”, “Vila Bosanka”, “Trgovci”...
Pogledaj originalni članak

Agencija za privatizaciju Federacije BiH trenutno nema novca kojim bi platila odvjetnike koji bi radili na prijenosu vlasništva u devet hotela i odmarališta bh. tvrtki u mjestu Gradac na hrvatskom dijelu Jadrana na FBiH.

U agenciji tvrde da je zato usporen povrat te imovine i neizvjesno je hoće li ove godine, kako je ranije očekivano, išta biti vraćeno. Vlada FBiH je krajem svibnja zadužila Agenciju za privatizaciju da za prijenos vlasništva nad imovinom u Hrvatskoj angažira odvjetnika. “Pokrenuli smo procedure izbora odvjetnika i trenutno prikupljamo ponude.

U financijskom planu agencije za ovu godinu, međutim, nisu predviđena sredstva za rad odvjetnika. Puno je nekretnina u pitanju, mnogo procedura treba biti izvršeno, svi ugovori o prodaji ili zakupu hotela preispitani, a tarifa odvjetnika u Hrvatskoj je veća nego bilo gdje u regiji. Čekamo ponude odvjetnika, a gruba je procjena da će trebati minimum 100.000 eura i moguće je da taj novac bude samo za pristojbe”, kažu u Agenciji za privatizaciju FBiH, pišu Nezavisne novine.

FBiH želi da prenese vlasništvo nad hotelima “Đuro Salaj”, “Saobraćajac”, “Vila Bosanka”, “Trgovci”, “Građevinari”, “Vladimir Perić Valter”, “Rudari” te odmaralištima kompanija Famos i Fabrike duhana Mostar. Kako su kazali u Agenciji za privatizaciju FBiH, većina ih je u ruševnom stanju, ali će tek nakon uknjižbe FBiH kao njihova vlasnika biti odlučeno hoće li hoteli biti prodani.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.