Čapljina

USKORO IZGRADNJA turističke i sportsko-rekreativne baze

Foto: Frano Matić
USKORO IZGRADNJA turističke i sportsko-rekreativne baze
13.04.2012.
u 08:59
Park prirode Hutovo blato Iza ovog velikog projekta stoji tvrtka “Makart hoteli”iz Čapljine
Pogledaj originalni članak

Poznato je kako općina Čapljina obiluje prirodnim ljepotama te ima i brojne turističke sadržaje po kojima se promovira ne samo ovo područje, već i cijela regija. Uz mnoge prirodne ljepote i turističke atrakcije u Čapljini su i brojne kulturno-povijesne lokacije koje su također nezaobilazne pri posjetima domaćih i stranih turista, te izletnika i uopće ljubitelja prirode. Dugo godina nakon rata u Čapljini uopće nije bilo hotela ili većeg objekta za smještaj brojnih turista koji su zbog toga morali noćiti u Međugorju ili Metkoviću. I tu se situacija popravila prije pet godina kada je tvrtka “Makart hoteli” u Čapljini izgradila novi hotel “Mogorjelo” te obnovila objekte i smještajne kapacitete u Počitelju i na Karaotoku, u parku prirode Hutovo Blato. Stoga sada u općini Čapljina više nije problem gdje smjestiti sve turiste već se javlja potreba dodatnog obogaćivanja turističke ponude i osmišljavanja projekata kojima bi se u Čapljini privukli i malo duže zadržali turisti, sportaši, rekreativci...

Kao velika novost i na tom planu može se ocijeniti projekt koji dolazi iz tvrtke “Makart hoteli” koja najavljuje aktivnosti gradnje velike turističke i sportsko-rekreativne baze na Karaotoku u Parku prirode Hutovo Blato. ”Cilj je stvoriti tu bazu koju bi za svoje pripreme mogli koristiti brojni sportski klubovi iz BiH i Hrvatske, ali svoje mjesto i mir tu će imati i svi turisti te rekreativci i izletnici. Urađen je i projekt, ali smo u fazi dobivanja dozvola a za što naravno treba i vremena, kazao je Branimir Markić, direktor tvrtke “Makart hoteli”.

- Gradili bi nekoliko sportskih terena i pratećih sadržaja, a na lokaciji Karaotok već postoje i šetnice, biciklističke staze i drugi sadržaji koji bi se još dodatno obnovili i obogatili, ističe Markić. On je također istaknuo i svoje zadovoljstvo nedavnim organiziranim dolaskom čak 450 slovenskih turista u hotel “Mogorjelo” u Čapljini, koji su svojim jednodnevnim izletom i na najbolji mogući način otvorili turističku sezonu u Čapljini.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.