tomislav nikolić

'Umjesto da tuguju kao mi zbog Srebrenice, Hrvati slave Oluju'

Foto: AFP/Pixsell
'Umjesto da tuguju kao mi zbog Srebrenice, Hrvati slave Oluju'
30.12.2012.
u 09:16
Srbiju nitko ne može pljuvati i optuživati za zločine, a kamoli cijeli narod optuživati za zločin pojedinca, jer su i Srbi bili žrtve, kaže Nikolić
Pogledaj originalni članak

- Političari su od Srbije napravili ovako besmislenu zemlju. Nikada u njoj ne bi bilo ovoliko korupcije i kriminala, mita, nezadovoljstva građana svojim životom, da to nisu željeli političari. Dakle, prvo na političare! - rekao je srpski predsjednik Tomislav Nikolić u intervjuu agenciji Tanjug govoreći o potrebi nastavka borbe protiv korupcije u Srbiji poručujući kako nitko neće biti pošteđen.

Neizostavna tema su i odnosi Srbije s Hrvatskom i BiH koji su opterećeni događanjima iz 9o-tih, pa je Nikolić upozorio kako "Srbiju nitko ne može pljuvati i optuživati za zločine, a kamoli cijeli narod optuživati za zločin pojedinca, jer su i Srbi bili žrtve". - Neki Srbi su bili zločinci, ali su mnogi Srbi bili žrtve zločina drugih naroda. Ako možemo preko toga staviti debeli sloj betona, kao što se stavlja na atomsko sklonište i da idemo dalje i da to bude temelj za naše nove odnose - može, a ako Hrvatska i BiH žele opterećivati naše odnose do u vječnost, tu ništa ne možemo - drži Nikolić i svojim kolegama u BiH i Hrvatskoj zato poručuje da je "Srbija spremna s njima uspostaviti dobre odnose čim oni to budu željeli", a to što nema sastanka na vrhu tumači kao posljedicu toga što te dvije države "na čelu ili blizu čela imaju ljude koji ne žele surađivati sa Srbijom, a izgovor nalaze u Tomislavu Nikoliću".

Nikolić drži kako ni Josipoviću ni Izetbegoviću nije dovoljno što on priznaje granice Hrvatske i BiH, da su im glavni gradovi Zagreb i Sarajevo i što imaju vodstvo koje je birao narod. - Oni traže izgovor za nesuradnju sa Srbijom - Hrvatska ima tužbu za genocid, ima otvoren put prema EU i samo bi joj još falilo da sa Srbijom počne pregovarati o imovini Srba, neisplaćenim mirovinama, otetim stanovima, o Oluji zbog koje Hrvatska slavi umjesto da tuguje kao što Srbija tuguje zbog Srebrenice, jer bi nam puno toga u životu bilo lakše da nije bilo te Srebrenice - rekao je Nikolić.

>>Nikolić tvrdi da se u Riju sastao s Milanovićem, a on tamo nije ni bio!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.