krenuli na izlet

Učenik: Čuo se udarac i onda sam završio u jarku, svi su bili krvavi

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Učenik: Čuo se udarac i onda sam završio u jarku, svi su bili krvavi
03.06.2010.
u 09:06
– Nakašljao sam se, a zatim mi je glava samo klonula na upravljač – u šoku je vatrogascima rekao vozač autobusa.
Pogledaj originalni članak

Od 42 ozlijeđene djece i nastavnika OŠ Juraja Habdelića iz Velike Gorice, većina će ostati na 24-satnom promatranju u Općoj bolnici Karlovac. Autobus koji je prevozio 52 putnika na izlet u Biograd sletio je s ceste danas oko 8 sati na autocesti A1, oko 200 metara od izlaza u Karlovcu. Ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić i šef kirurgije dr. Zvonimir Tutek kazali su da je troje pacijenata, od kojih je jedan nastavnik, teže ozlijeđeno. Nitko nije u životnoj opasnosti, ali većina je pretrpjela šok.

– Sin mi je samo rekao da su se prevrnuli. Iz Zagreba sam u Karlovac stigao za pola sata, uopće ne znam kako. Ne smijem ni pomisliti kako je sve moglo završiti. Ovo što se dogodilo nije greška vozača – kazao je otac Željko Romčević. Njegovo mišljenje dijeli i Vladimir Hamilton kojeg je kćer Stela obavijestila o nesreći.

– Kada sam vidio da su autobusom prešli u drugi prometni trak, sledio sam se – poručio je V. Hamiltom.

Premijerka Kosor i kardinal Bozanić posjetili ozlijeđene učenike
Unesrećene je u Općoj bolnici Karlovac posjetila i premijerka Jadranka Kosor. Razgovarala je i s djecom i s njihovim roditeljima koji su davali iskaz u PU Karlovačkoj te poručila da je zanima i policijska istraga.

– Moraju se rasvijetliti svi detalji oko uzroka nesreće. Najvažnije je da će većina ubrzo ići kućama. Najviše suosjećam s roditeljima koji su u velikom šoku. Vjerujem da će djeca brzo zaboraviti što im se dogodilo – kazala je J. Kosor stradalom 13-godišnjem Stjepanu.

– Bog je pokazao da vam je blizu i sačuvao vas – rekao je kardinal Josip Bozanić koji je ozlijeđenoj djeci podijelio medaljone s likom Majke Božje Bistričke. Do nesreće je došlo stotinjak metara prije odvojka za silazak s autoceste u Karlovcu. Autobus Euroturist exspressa iz Zagreba, približavajući se naplatnim postajama u Karlovcu, skrenuo je ulijevo, probio zaštitnu ogradu između dva vozna traka, prešao na suprotnu stranu autoceste, probio i drugu zaštitnu ogradu na dijelu autoceste kojim se vozila kreću iz pravca Karlovca i zaustavio se pored autoceste. Sreće je što nije došlo do prevrtanja autobusa, a izbjegnut je i sudar s automobilima iz suprotnog smjera. Uz ozljeđenu djecu stradalo je i vozilo koje je naletilo na krhotine i odlomljene dijelove.

Da je vozaču pozlilo u vožnji tvrde i djeca
– Nakašljao sam se, a zatim mi je glava samo klonula na upravljač – u šoku je vatrogascima rekao vozač autobusa. Da mu je pozlilo u vožnji tvrde i djeca.

– Slušao sam muziku i odjednom je autobus počeo krivudati. Ničega se više ne sjećam, osim da su svi bili u krvi i uplakani – ispričao je 14-godišnji Slavko.

Tek stotinjak metara od mjesta ove, već dogodila slična nesreće u kojoj je učestvovao autobus. Dvije žene u toj nesreći su preminule, a od 44 putnika čak 38 ih je ozljeđeno. Za tu nesreću vozač Duško Olivari osuđen je na sedam godina zatvora.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.