Sastanak u Vladi HBŽ

U stanove će useliti 40 obitelji sa 100 članova

Foto: MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
U stanove će useliti 40 obitelji sa 100 članova
20.04.2010.
u 09:59
Ovim projektom je obuhvaćena jedna zgrada s 40 stanova u koju je Nizozemska uložila oko 900.000 KM
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade HBŽ-a dr. Nediljko Rimac i ministri rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dr. Darko Horvat i Stjepan Matković, primili su zamjenicu veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH Riny Bus i direktora CRS-a za BiH i Srbiju Mathewa Davisa.

U pratnji svojih suradnika gosti su razgovarali s predstavnicima županijske Vlade o aktivnostima na realizaciji projekta socijalnog stanovanja, odnosno stambenog zbrinjavanja povratnika i raseljenih osoba u Drvaru.

Vlada HBŽ-a do sada je u projekt izgradnje dviju zgrada, koje su prvotno bile namijenjene za alternativni smještaj, uložila oko 3,300.000 KM, da bi ovim projektom bila obuhvaćena jedna stambena zgrada s 40 stanova u koju je Nizozemska uložila oko 900.000 KM donatorskih sredstava.

Ono što je vrlo značajno i što projektu socijalnog stanovanja u Drvaru daje posebnost u odnosu na druge slične projekte u BiH, Fojnici i Srebrenici, jest to da su donatori s dvije razine vlasti, općinskoj i županijskoj, dogovorile, uložile sredstva i zajednički rade na njegovoj provedbi.

 

Općina Drvar sudjeluje najvećim dijelom u rješavanju infrastrukturnih problema. Rimac se zahvalio nizozemskom Veleposlanstvu u BiH na pomoći i implementatoru projekta, američkoj katoličkoj udruzi CRS. Četrdeset obitelji, u kojima je najmanje 100 osoba, u zgradu će useliti već u svibnju. Zamjenica nizozemskog veleposlanika Riny Bus izrazila je zadovoljstvo zbog sudjelovanja u rješavanju problema stambenog zbrinjavanja ljudi koji taj problem nisu uspjeli sami riješiti.

 

U matičnim zemljama gostiju, Nizozemskoj i Americi, ljudi, pa i vlasti, uglavnom misle da je ovaj problem u BiH već riješen, kazala je Bus, ali podaci kojima raspolaže CRS - govore suprotno, jer je u njihovoj evidenciji registrirano oko 100.000 raseljenih osoba. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.