Vade stare afere

U ratu za šefa stranke Karamarko napadnut na YouTubeu

Foto: Filip Brala/Pixsell
Kalmeta, Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
predsjedništvo sabora, boris šprem, jadranka kosor (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
\'SPECIJAL OBZOR 22.02.2012., Zagreb - Politicar Darko Milinovic, kandidat za predsjednika HDZ-a. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
domagoj ivan milošević (1)
03.05.2012.
u 12:00
Sumnjivi poslovi s državom, sporna kupnja stana, crni fondovi, mešetarenja...
Pogledaj originalni članak

Kampanja za novog predsjednika HDZ-a ulazi u posljednju fazu, a kandidati postaju sve nervozniji i sve češće u javnost izvlače prljavi veš svojih protukandidata. Na “piku” je trenutačno bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko kojemu politički protivnici, najvjerojatnije članovi HDZ-a, ponovo izvlače stare optužbe od kojih je mnoge već odbacilo i Državno odvjetništvo.

DORH odbacio optužbe

Tako je snimka na HTV-u nikada emitirane emisije Latinice ponovo postala hit. Mailovi s linkom na videoisječke te emisije koji kompromitiraju bivšeg šefa MUP-a ovih dana kruže u političko-medijskim krugovima. Snimka sadrži i tvrdnje Udruge Partnerstva za društveni razvoj da Tomislav Karamarko kad je bio ministar u svojoj imovinskoj kartici nije naveo da je vlasnik parcele kraj Obrovca koja je iz pašnjaka pretvorena u građevinsku zonu.

– To je stara stvar kojom se nakon prijave Munira Podumnjaka (iz udruge Partnerstvo za društveni razvoj, nap. a.) morao baviti i USKOK. I osobno sam bio pozvan u USKOK na razgovor. Nakon tri mjeseca Državno odvjetništvo je odbacilo prijavu protiv mene. Uostalom, to zemljište nije ni moje ni od moga oca već od djeda i njegove braće, a treba reći da je ta parcela građevinska zona još od 1991. godine. Ja s tim zemljištem nemam ništa – rekao nam je jučer Tomislav Karamarko.

U spomenutoj snimci dio je posvećen i Karamarkovim poslovnim odnosima.

Tako se imputira da je bivši šef MUP-a bio posredni ili neposredni suvlasnik čak pet tvrtki koje su u vrijeme dok je bio ministar dobivale poslove od državnih poduzeća. Spominju se Soboli, Stabilis Consultum, Doron net, Ippon Security i ustanove Sigurnost Educa koja je djelovala u sklopu Sobolija i provodila tečajeve za zaštitarske poslove dok je licencije za zaštitarske poslove izdavao MUP na čelu kojeg je tada bio Tomislav Karamarko. Karamarko te optužbe nije posebno komentirao rekavši da su one sastavni dio prijave koju je DORH potpunoi odbacio.

– Nisam korumpiran, ne kradem i baš me zanima što će sljedeće izmisliti. Zašto se stalno vraćaju na staro? – kaže Karamarko.

Tvrdi da je puštanje stare snimke ponovo u “promet” rezultat rasta njegove potpore unutar stranke.

HEP sponzor sporta

– To se događa sada kad se na terenu osjeća moja prednost. Ja u principu imam protiv sebe sve protukandidate – rekao nam je Karamarko i dodao da će za nekoliko dana dobiti službenu potporu za predsjednika stranke od još tri do četiri županijske organizacije i da će uskoro imati podršku od “tri četvrtine stranke”.

Bivšem ministru unutarnjih poslova politički protivnici na dušu stavljaju i činjenicu da su Košarkaški klub Zagreb, čiji je dopredsjednik, sponzorirali i Dalekovod, HEP, Croatia osiguranje, Ina... – tvrtke protiv čijih se čelnika vode ili su se vodile istrage vezane uz korupciju.

– HEP i Croatia više nisu sponzori. Uostalom, te tvrtke sponzoriraju stotine sportskih klubova u zemlji – zaključio je Karamarko.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.