Paraolimpijac Petar

U Pulu na prvenstvo Hrvatske, na Novi Zeland po svjetsku medalju

Foto: PERO CRNOGORAC
U Pulu na prvenstvo Hrvatske, na Novi Zeland po svjetsku medalju
21.04.2010.
u 09:17
U tijeku su pripreme za nastup u Puli u lipnju na državnom prvenstvu. No, mene čeka izuzetno jako natjecanje u siječnju iduće godine. Riječ je o Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Radim kako bih “utrčao” na jedno od tri mjesta
Pogledaj originalni članak

Posušani su ponosni na svoga sugrađanina Petra Bešlića, paraolimpijca koji je, kao slijepi atletičar, postigao iznimno vrijedne rezultate i na Paraolimpijadi u Kini te na europskim i svjetskim prvenstvima.

Čovjek čelične volje
Ovih je dana u Posušju, što je izazvalo veliku pozornost jer su mnogi poželjeli vidjeti tog sportaša i čovjeka čelične volje i snage. Mladi Posušani su ga izabrali za osobu godine, a mnogi ga predlažu i za najveće općinsko priznanje. Ispričao nam je dugu priču i svoje planove.
- Tu sam još nekoliko dana, u svom dragom kraju. Inače, u tijeku su pripreme za nastup u Puli u lipnju na državnom prvenstvu. No, mene čeka izuzetno jako natjecanje u siječnju iduće godine.
Riječ je o Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Radim kako bih “utrčao” na jedno od tri mjesta. Imam snage i želje postići i ostvariti dobar rezultat jer sam se punom snagom posvetio sportu.
Okanio sam se nekih sporednih stvari i našao puni smisao u sportu, što preporučam svima, pa i roditeljima da se više brinu o svojoj djeci - kazao nam je Bešlić koji je na Mokrom docu susreo trenere mladih posuških nogometnih nada Lea Sliškovića i Antu Nenadića.
S još nekoliko sportskih djelatnika popričao je o posuškom sportu, koji redovito prati nazivajući svoje prijatelje iz Posušja. No, Petar je mišljenja kako Posušje i Hercegovina može, uz nogomet razvijati i druge sportove, imati jaku atletiku i vrlo dobre rezultate jer i osobno želi da se kraljica sporta pokrene.
- Znam da je financijska kriza koja koči razvoj nogometa, košarke i drugih sportova, iako se i u takvim uvjetima ozbiljno radi i napreduje.

Postoje dobri uvjeti
No, prema mom sudu, Posušje ima dobre prirodne uvjete i mlade koji bi s pomoću stručnjaka u kraljici sporta i upornim radom mogli postići vrijedne rezultate. Istinski se nadam da će se i u tom smjeru nešto pokrenuti jer atletika ipak ne traži velika ulaganja kao nogomet, primjerice, kazao je Petar nadugo i naširoko pričajući o sportu, ljubavi prema svojoj Hercegovini, Posušju.
- Oduševljen sam i drago mi je da su mladi proslavili svoj kraj ozbiljnim i dobrim radom. Isto tako, presretan sam što su naši mladi većinom izbjegli sve poroke. Sport je najbolji lijek za zdravlje i život.
I film Dejana Aćimovića Hrabro i na rezultat, koji su vidjeli mnogi, pokrenuo je sve važno i bitno nabolje, potvrdio nam je Petar Bešlić i filmsku priču nastavio odrađivati u svakodnevni život.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.