Strah od napada

Turski prosvjednici ponovno na Taksimu. Vlada nelagodna tišina

Foto: REUTERS
Turski prosvjednici ponovno na Taksimu. Vlada nelagodna tišina
12.06.2013.
u 10:09
Prosvjednici su se nakon jučerašnjih nasilnih okršaja s policijom ponovno okupili na Taksimu
Pogledaj originalni članak

Ni nakon jučerašnjih nasilnih nasrtaja policije turski prosvjednici ne odustaju. Ponovno su se okupili, dio na trgu Taksim, a dio u obližnjem parku Gezi, piše BBC. Policajci su došli buldožerima pokupiti krhotine, barikade te privremena skloništa prosvjednika.

Iako je premijer Erdogan za srijedu najavio sastanak s organizatorima prosvjeda, ne zna se hoće li susreta uopće biti zbog najnovijih sukoba. Organizatori prosvjeda kazali su da im se još nitko nije javio, ali i ako se jave, ne žele pregovarati s Erdoganom.

Podsjetimo kako je specijalna policija jučer ujutro okružila prosvjednike na Taksimu i počela ih rastjerivati vodenim topovima, suzavcem i gumenim mecima. Dio aktivista pokušao se obračunati s policijom bacajući petarde, zapaljive bombe i kamenje, no vrlo brzo većina prosvjednika povukla se u park Gezi. Buldožerima su rušili barikade koje su postavili prosvjednici kako bi zaustavili policiju. Prosvjedi su se nastavili i u večernjim satima. Na Taksim je ponovno upala policija, pokušavajući rastjerati okupljene prosvjede.

Premijer Recep Tayyip Erdogan kazao je da više neće imati ni trunke tolerancije prema prosvjednicima ponajprije zbog toga što su se među njih infiltrirali oni kojima je cilj rušenje legitimno izabrane vlasti u Turskoj.

>>Taksim opet gori! Policija ispaljuje suzavce i vodene topove

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.