Dobri rezultati

Turistička sezona u Neumu i dalje traje, hoteli su popunjeni

Foto: Stojan Lasić/Večernji list/PIXSELL
Turistička sezona u Neumu i dalje traje, hoteli su popunjeni
21.09.2013.
u 11:02
Postsezona je bolja od predsezone, a osjeti se zamjetan rast broja turista
Pogledaj originalni članak

Sjajna turistička sezona polako se bliži kraju, no Neum i dalje blista u postsezoni, čime je zadovoljan i načelnik ove općine Živko Matuško. U razgovoru za Večernji list Matuško se osvrnuo na nadolazeće projekte za koje već postoji osiguran novac, ali i na probleme koji su duže izraženi.

Sezona zadovoljila

Načelnik Matuško tvrdi da je njihovo rješavanje u tijeku i da je već krenuo u određene projekte koji bi trebali pospješiti Neum za koji se s pravom može reći da je jedno od najvažnijih turističkih središta u BiH. I u razgovoru s Matuškom smo se prvo osvrnuli na ono najvažnije, a to je turizam jer je to mnogim Neumljanima i glavni izvor prihoda. - Mogu vam reći da turistička sezona i dalje traje, hoteli su popunjeni, kao i dobar dio pansiona i polupansiona. 
Evo, rujan je kada već ljeto polako završava, ali toplo vrijeme i ugodna temperatura mora zadržali su turiste još uvijek u Neumu. Postsezona je bolja od predsezone, a cjelokupno gledajući osjeti se zamjetan rast broja turista čime smo zadovoljni, kaže nam Matuško. Što se tiče projekata, neumski načelnik najavljuje da za određene već ima osiguran novac. - U Neumu planiramo niz projekata. Imamo osiguran novac za određene, tako ćemo krenuti s uređenjem središta Neuma, šetnica će biti među najljepšima, a ona mjesta koja nisu imala javnu rasvjetu, ili nisu bila zadovoljni njenom funkcionalnošću dobit će novu. Tu su i ceste koje ćemo raditi jer ovakav turistički biser zaslužuje kvalitetnu infrastrukturu, govori Matuško.

Kvalitetnija voda

Što se tiče problema s vodom, s obzirom da su se ljudi javljali da ona nije dobra za piće Matuško kaže da će se i to riješiti uskoro. 
- Općina će biti opskrbljena kvalitetnom i čistom vodom koje će biti dovoljno. Izvorište Blace ima jednu od najljepših voda u BiH, a tu ovih dana spuštamo treću bušotinu. Glavni vodovod je, primjerice, nekad održavala bivša država, a danas je stanje takvo kakvo je pa sve mora održavati općina, a radi se o 42 kilometra, u što su potrebna stalna ulaganja i renoviranje. Mi i to radimo, a nijedan dan općina nije bila bez vode. Neumljani će piti još kvalitetniju vodu, zaključio je optimistično za kraj načelnik Matuško.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.